Nu är det dags att stifta bekantskap med en ny duo som debuterar i bloggen.
Duon heter DINO och består av Tintin Jönsson och Karl Prytz från Göteborg. Som logga har de en urgullig dinosaurie och den grafiska profilen på förstasingeln är härligt 90-tal, så det var klart att jag blev nyfiken på detta.
Först ut med DINO är singeln Vi 2 och jag bad Tintin och Karl att svara på lite frågor om sig själva.

Popmuzik Popcast

Vilka är DINO?

DINO består av Tintin Jönsson 28 år, sång/gitarr/bas/keys och Karl Prytz 27 år, trummor/percussion/gitarr/bas från Göteborg. De träffades 2009 när de började på samma gymnasie för att läsa musik.

Er dinosaurie-logga är ju toksöt! Hur kom den och namnet DINO till?

Något av det svåraste på 2000-talet är ju att komma på ett bandnamn som inte är taget… Efter långa diskussioner enades vi om att hitta något enkelt och gulligt, efter flertalet olika förslag landade vi på DINO, mycket för att även kunna ha en liten dinosaurie som maskot i de visuella delarna!

Vad har ni gjort tidigare?

Mest noterbart är vårat gamla band Nova Prospekt mellan 2007-2014 där vi spelade någon sorts metalcore som blev väldigt populär både på den lokala och internationella scenen. Något som med facit i hand är en väldigt stor kontrast jämfört med DINO.
Vi har även deltagit i band som Frankdown och SLEEPOVER i olika roller som del av banden och som producent/låtskrivare.

Vem gör vad av er när ni skapar musik?

En process som aldrig går att beskriva… Men det börjar nånstans med en idé från någons håll som sedan jobbas vidare på tillsammas.
För att göra det så konkret som möjligt så skriver och spelar vi allt tillsammans men Karl står för något större del av textskrivandet och Tintin det mesta av produktion och mixning.

Om ni skulle beskriva er musik för någon som aldrig hört er tidigare vad skulle ni säga för att att få dem att lyssna?

Är ”amerikanskt 90’s-pop-band-fast på svenska” ett ord? Någonting i den stilen… Modern radiopop med en blandning mellan akustiska och elektroniska instrument?

Ni debuterar med singeln Vi 2. Berätta lite om låten.

Vi 2 är väl någonstans resultatet av en kärlekshistoria med ett lyckligt slut.
Efter att Tintin sjuk och i karantän i början av 2021 skrivit refrängen som ”en refräng med någon dum text” utvecklades det sedan till den självklara första singeln.
Låten handlar helt enkelt om att det man verkligen ville ha tillsammans med någon blivit verklighet, en skildring av att man inte har ögon för någon annan och att allting är bättre när det blivit Vi 2.

Vad kan vi förvänta oss av DINO under 2022?

En ny låt varje månad.

Slutligen. Hur firar man en singeldebut i pandemitider?

Det som passar en själv bäst, men gärna på högsta volym i högtalaren hemma, förhoppningsvis så pass högt att grannarna också hör!

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.