Toronto-baserade artisten Sahara talar ärligt om hur hon valde en relation som hon redan på förhand visste var dömd att misslyckas i singeln Bad news. 

Jag visste precis vad jag gav mig in på. Relationen som låten bygger på var avsedd att misslyckas redan från början, men uppriktigt sagt brydde jag mig inte. De stunder jag hade med den här personen var ett så spännande äventyr att det var värt att bortse från risken.

sahara

Med en maffig refräng som bär på trap-influerade snares och djup bas. Ger sahara en samtida pop-pärla med riktigt starkt melodispråk, något som gör henne till ett namn att hålla ögonen på. Men trots sin självklara talang snubblade denna unga artist in på musikscen 2018 av en slump och befann sig i en helt ny och oupptäckt värld. År 2019 skrev och släppte sångaren debutsingeln LVOE. Efter releasen fann sahara sig själv med över 60 000 streams under ett antal veckor och möjligheter att skriva musik för ett antal etablerade artister runt om i världen. Singeln LVOE fick även producenternas uppmärksamhet på NBC:s succéprogram Songland, för vilken sahara föga överraskande var nominerad. När nästa släpp Fallin fallin kom fanns ett stort intresse för artisten som nu samarbetat med stora namn och hade gett ut en handfull låtar som uppmärksammats runt hela världen. Nu, efter år av finslipning av sina talanger, kommer sahara gradvis att släppa sina nyaste verk under 2022. Den stolta HBTQ+-artisten är på god väg att tillföra en ny och spännande twist till chill-popgenren.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.