Efter ett litet uppehåll under julen då det inte släpps så mycket nya låtar, är det dags för mig och Sebastian att sparka igång det nya året med Popmuziks Popfavoriter igen. Här listar vi i vanliga fall fem favoriter var som släppts under de gångna cirka 10 dagarna så vi inte missat något. Denna vecka slår vi dock ihop släpp som varit sedan sist gång med låtar som släpptes senaste veckan. Så just denna vecka blir det tio låtar var. Hoppas ni hittar några nya favoriter i listan.

Skicka in din musik

Johans Popfavoriter

Sebastian Haugland + Moonscapes – Hungry eyes

Debutant från Norge som ger oss medryckande pop med en hel del retro-känsla i produktionen och med stark melodi. Det blev helt klart en stark kandidat till listan här.

Darius Cartier – Confusions, Delusions, Illusions

Härlig pop med Darius Cartier med nya singeln Confusions, Delusions, Illusions. Sjukt skön ljudbild med lekfulla synthar och arrangemang. Definitivt en låt som gör dig glad och boostar energin igenom hela kroppen.

Atticus Blue + Leire – I Found You

Vacker om emotionell ballad med stora känslor där Atticus Blue och Leire berättar när de träffades och föll för varandra. Filmisk pop att bara bli kär i.

Skylark – Dark Space

Vemodig elektropop med pulserande produktion som doftar Röyksopp. Jag blev i alla fall helt såld på Skylarks andra singel Dark space. En låt som definitivt tryckte på alla rätta knappar i både produktion och känsla.

Lexi Jayde – Drunk text me

Riktigt stark text om saknaden efter någon som man längtar efter med varje del av hela kroppen. Med singeln Drunk text me inleder Lexi Jayde det nya året och det ser ut att kunna bli artistens starkaste.

Julia Viktoria – Better than me

Julia Viktoria fortsätter att imponera med sina poplåtar och nya singeln Better than me är definitivt inget undantag. Det blir både emotionellt och ärligt när sångerskan sjunger om att hon gång på gång sårar den andre.

The Weeknd – Sacrifice

The Weeknd sparkade verkligen igång 2022 när han släppte albumet Dawn FM och än en gång visade att han är det senaste decenniets största artist. Den elektrofunkiga Sacrifice vars video släpptes tillsammans med albumet är inget undantag och The Weeknd leverar en låt som kommer spelas på dansgolven hela året.

Alesso & Katy Perry – When I’m gone

När Alesso och Katy Perry samarbetar blir det garanterat en hit och nya singeln When I’m gone tar ut Perry på dansgolvet och ger oss en starkt partylåt som vi både kunde avsluta året med och dansa in det nya.

Irish Basement – Surfin’ Serotonin

Eskapism för att navigera sig igenom livet under 20-talet sjunger Irish Basement om på den nya lysande singeln Surfin’ Serotonin. Med sin synthiga produktion fick artisten här verkligen upp mina ögon och öron för honom.

Trent Walton – Hyperlight

Pulserande synthwave som för tankarna till ett arkadspel eller eftertexten till en science fiction-film. Det är precis det vi får med nya singeln Hyperlight av Trent Walton. Den typ av energi som jag går igång på alla dagar i veckan och som hjälpt mig igenom gymmets tröttare stunder.

Sebastians Popfavoriter

The Weekend – Sacrifice

Lika bra att starta året starkt tänker väl The Weeknd när han ger ut Dawn FM. Albumet bär helt klart på många starka låtar men som hopplös popfantast är det omedelbart Sacrifice jag fastnar för. Den krispiga elgitarren sätter direkt stämningen och lämnar ingen besviken när de dryga tre minuterna är över. 

Felicia Lu – Dear Karma

Med lika delar lekfull soulpop som hämndlysten elektronisk eufori levererar Felicia Lu en riktigt stark första-singel för året. Temat är enkelt, var försiktig med vad du önskar dig, det kan ligga dig i fatet en vacker dag. 

Newkid + Myra Granberg – Vänner

Newkid ska snart ta över Avicii arena, men strax innan det kommer ett album som föregås av en sista singel med ingen annan än Myra Granberg. Låten är vackert skör och är det bara jag eller påminner inte låten ibland om Disney’s Pocahontas Colors of the wind? 

HRVY – Goldon Hour

Blott 22 år gammal känns det som att HRVY verkligen nått nya höjder i sitt artisteri. Känd för att vara både artist och programledare är det helt klart musiken som gör honom till ett namn att hålla ögonen på. Den brittiska sångaren ger i Goldon Hour explosiv elektronisk pop om att sakna de där extra speciell stunderna med sin kärlek. 

Ella Henderson – Brave

Brittiska soulpop-stjärnan Ella Henderson tar med oss till gospel-världen med maffiga körer och ett budskap om att vi i svåra tider ska be för varandras välmående i nya singeln Brave

Atticus Blue + Leire – I Found You

På julafton gav brittiska Atticus Blue och Leire ut deras gemensamma kärlekslåt om hur artisterna fann varandra. Det här är gitarr-driven pop när den är som allra bäst, att den dessutom handlar om gränslös kärlek gör saken ännu bättre. 

Alesso + Katy Perry – When I´m Gone

Sådär strax innan nyår droppade svenska Alesso och Katy Perry en gemensam EDM-pärla som klippt och skuren för dansgolvet. Här får vi storartad refräng, virvlande synthar och en hook som är så pass enkel att den kan skriksjungas av vem som helst. 

Megan Coffey – on ur mind 

18-årig singer/songwritern Megan Coffey gav nyligen ut on ur mind. Här blandas drömsk pop-pruduktion med indie-touch och ett hjärtskärande tema. En klassisk break-up anthem som beskriver känslan av att se någon gå vidare helt enkelt. 

KYLE – Perfect 

Med en neo-soul doftande basgång som skapad för lounge slutade amerikanska KYLE förra året med att etablera ett nytt sound. Rap-sången är fortfarande där men drivet och inspirationen är helt annorlunda än tidigare. Det ska bli riktigt spännande att se vad 2022 har att erbjuda. 

Flo Rida – Wait 

Löjligt förtjust i retro-doftande låtar släppte Flo Rida en otroligt kort men ack så trevlig singel i låten Wait. Här får vi doo wop som kontrasteras med rap för att skapa en underhållande lyssning.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011