Den amerikanska artisten och låtskrivaren Ellee Duke föddes i Utah, där hon drömde om att bli artist från 5 års ålder. Från att skriva låtar i sitt sovrum till att därefter bli upptäckt av branschen insåg Ellee snabbt att musikindustrin inte var det hon hade hoppats på. 

DOLBY ATMOS

Under pandemin skrev artisten återigen låtar från sitt hem och började även då dela med sig av enkel idéer från sin låtskrivarprocess på Instagram. Något som uppskattades av följarna och just idén till Animal fick väldigt bra respons. Något som gjorde att Ellee färdigställde låten ihop med sin vän och medproducent Nate Pyfer.

Vad handlar låten om då? Artisten berättar. 

”Jag var i ett förhållande en gång där jag alltid kände att jag var för mycket. Jag brydde mig för mycket. Jag var där för mycket. För förlåtande. Etc etc. Närhelst problem uppstod sa personen att det verkliga problemet inte var att de var en självisk k*k, utan att jag bara var för känslig. Jag började därefter tänka att jag behövde krympa mitt hjärta så att jag kunde sluta bli sårad. Men sedan dess har jag lärt mig att ha ett stort hjärta inte är en svaghet, det är en styrka. Och att ge min kärlek, tid och energi till någon som beväpnar den mot mig är inte någon som är värd någon av mig.”

Ellee Duke

Med ett kraftfullt budskap är Animal en lekfull poplåt med indie-touch. Galet förtjust i den här typen av track som bär på attityd och välpolerad produktion blir singeln riktigt stark i min öron. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011