Den amerikanska artisten och låtskrivaren Ellee Duke föddes i Utah, där hon drömde om att bli artist från 5 års ålder. Från att skriva låtar i sitt sovrum till att därefter bli upptäckt av branschen insåg Ellee snabbt att musikindustrin inte var det hon hade hoppats på. 

Under pandemin skrev artisten återigen låtar från sitt hem och började även då dela med sig av enkel idéer från sin låtskrivarprocess på Instagram. Något som uppskattades av följarna och just idén till Animal fick väldigt bra respons. Något som gjorde att Ellee färdigställde låten ihop med sin vän och medproducent Nate Pyfer.

Vad handlar låten om då? Artisten berättar. 

”Jag var i ett förhållande en gång där jag alltid kände att jag var för mycket. Jag brydde mig för mycket. Jag var där för mycket. För förlåtande. Etc etc. Närhelst problem uppstod sa personen att det verkliga problemet inte var att de var en självisk k*k, utan att jag bara var för känslig. Jag började därefter tänka att jag behövde krympa mitt hjärta så att jag kunde sluta bli sårad. Men sedan dess har jag lärt mig att ha ett stort hjärta inte är en svaghet, det är en styrka. Och att ge min kärlek, tid och energi till någon som beväpnar den mot mig är inte någon som är värd någon av mig.”

Ellee Duke

Med ett kraftfullt budskap är Animal en lekfull poplåt med indie-touch. Galet förtjust i den här typen av track som bär på attityd och välpolerad produktion blir singeln riktigt stark i min öron. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply