Jag gillar när covers inte blir karbonkopior på originalet, utan känns som helt nya låtar. Det är precis så det blir när Hildur Ottilia gör en lysande tolkning på Rick Astleys klassiker Never gonna give you up. Borta är den glättiga 80-talsstilen man får med en Stock Aitken Waterman-produktion, och istället får vi en drömliknande och mörk tolkning av låten. Väldigt tilltalande måste jag säga.

Jag kontaktade Hildur med några frågor om låten som du kan läsa här.

Om du skulle summera ditt 2021 lite kort, vad skulle du säga då?

Musikaliskt produktivt, har släppt 11 låtar under året. Privat har det varit mindre roligt, restriktioner och inställda resor och event, men så har det ju vara för alla. Skönt att man kan skriva, spela in och släppa musik även om man inte kan spela den live på samma sätt i alla fall!

En Rick Astley-cover alltså. Vad fick dig att göra en cover på just Never gonna give you up?

Det kändes som en rolig låt att göra en cover av eftersom originalet är så känt och spelas både i tid och otid. När man byter från dur till moll och tar ner produktionen lite får man dessutom fram en ny sida av låten.

Hur arbetade du fram din tolkning av låten?

Joakim Buddee gjorde den fantastiska bakgrunden som är basen till hela låten och när vi spelade in började vi experimentera lite med moll/dur. Den kom ihop sig oförskämt fort!

Covers är ju roliga om man gör något eget av dem tycker jag. Har du någon favoritcoverlåt med en annan artist och vad är det isåfall som gör just den covern extra bra?

Jag är just nu väldigt förtjust i Meghan Kabirs cover av Mötley Crües Live Wire. Eterisk och vacker, långt ifrån originalet i stil men nära i känsla. Känner också att jag behöver slå ett slag för Youn Sun Nahs lekfulla och skickliga jazztolkningar av flera bra låtar, My Favorite Things och Jockey Full Of Bourbon till exempel.

Vad kan vi se fram emot från dig under 2022?

Massor (om allt går som det ska)! Jag kommer fortsätta släppa låtar, både under Hildur Ottilia och Hildur Höglind (så följ gärna båda spotifyprofilerna). Flera är redan inspelade och i princip klara, de bara ligger och väntar på show time. Förhoppningsvis blir det några livespelningar också!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.