Jag gillar när covers inte blir karbonkopior på originalet, utan känns som helt nya låtar. Det är precis så det blir när Hildur Ottilia gör en lysande tolkning på Rick Astleys klassiker Never gonna give you up. Borta är den glättiga 80-talsstilen man får med en Stock Aitken Waterman-produktion, och istället får vi en drömliknande och mörk tolkning av låten. Väldigt tilltalande måste jag säga.

Nordiska Favoriter

Jag kontaktade Hildur med några frågor om låten som du kan läsa här.

Om du skulle summera ditt 2021 lite kort, vad skulle du säga då?

Musikaliskt produktivt, har släppt 11 låtar under året. Privat har det varit mindre roligt, restriktioner och inställda resor och event, men så har det ju vara för alla. Skönt att man kan skriva, spela in och släppa musik även om man inte kan spela den live på samma sätt i alla fall!

En Rick Astley-cover alltså. Vad fick dig att göra en cover på just Never gonna give you up?

Det kändes som en rolig låt att göra en cover av eftersom originalet är så känt och spelas både i tid och otid. När man byter från dur till moll och tar ner produktionen lite får man dessutom fram en ny sida av låten.

Hur arbetade du fram din tolkning av låten?

Joakim Buddee gjorde den fantastiska bakgrunden som är basen till hela låten och när vi spelade in började vi experimentera lite med moll/dur. Den kom ihop sig oförskämt fort!

Covers är ju roliga om man gör något eget av dem tycker jag. Har du någon favoritcoverlåt med en annan artist och vad är det isåfall som gör just den covern extra bra?

Jag är just nu väldigt förtjust i Meghan Kabirs cover av Mötley Crües Live Wire. Eterisk och vacker, långt ifrån originalet i stil men nära i känsla. Känner också att jag behöver slå ett slag för Youn Sun Nahs lekfulla och skickliga jazztolkningar av flera bra låtar, My Favorite Things och Jockey Full Of Bourbon till exempel.

Vad kan vi se fram emot från dig under 2022?

Massor (om allt går som det ska)! Jag kommer fortsätta släppa låtar, både under Hildur Ottilia och Hildur Höglind (så följ gärna båda spotifyprofilerna). Flera är redan inspelade och i princip klara, de bara ligger och väntar på show time. Förhoppningsvis blir det några livespelningar också!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.