Ghilda är en nystartad duo som består av Thomas L Eriksson och Erika Borglycke.
De båda hade stämt träff på Facebook om hur de skulle kunna hjälpa varandra som soloartister och träffades på ett café på Södermalm i Stockholm. Istället för att jobba vidare var för sig blev det ett samarbete och Ghilda var fött.

Popmuzik Podcast

Första singeln ut är Utan att mena. En låt vars text Erika ursprungligen skrev på engelska en sen natt för flera år sedan för att bearbeta en mycket destruktiv relation hon just kommit ur. När hon träffade Thomas gjordes texten om till svenska och musiken spelades in.

Låten handlar om att saker görs och sägs utan att menas. Istället görs saker för att manipulera och styra den andra. Något som känns allt för vanligt i många relationer. Även om låten har ett mörkare tema, blir resultatet här upplyftande och härligt medryckande av arrangemanget.

Om Utan att mena berättar Erika:

”Även om texten är tung så vill vi förmedla att det finns en livsglädje att se fram emot när man lämnar en sådan relation.”

Ghilda

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011