Brittiska Bucks Fizz slog igenom stort över Europa när de vann Eurovision Song Contest med låten Making Your Mind Up 1981. En låt som även cementerade sig på förstaplatsen i hemlandet, samt i flera andra Europeiska länder. Här hemma blev låten tvåa på Sverigetopplistan, så även vi nordbor uppskattade låten, även om vi ”bara” gav låten 8-poäng i finalen. (Vår 12:a gick till Västtyskland som tävlade med låten Johnny Blue som framfördes av Lena Valaitis.)

Följ på Apple Music

Bandet andra förstaplats på den brittiska singellistan (av tre allt som allt) fick de med singeln The Land of Make Believe som släpptes i slutet av ’81 och som sedan tog över prispallen i början av ’82. Låten gjorde sedan segervarv även i Belgien, Nederländerna och Irland. Innan denna singel hade gruppen släppt albumet Bucks Fizz med ett par topp-20-låtar, medan då The Land of Make Believe var med på kommande albumet Are You Ready som senare släpptes April 1982.

Låtens text skrevs av Peter Sinfield (King Crimson) och var i sig en känga till den politik Margaret Tatcher drev i Storbritannien på den tiden och målade upp den där hitte-på-visionen Tatcher hade som kanske inte var den bästa för Storbritannien på den tiden. Men det är ju också den typen av smarta poplåtar britterna är bäst på. Att sockra en politisk text och göra det hela till lätt-tillgänglig radiopop.

2002 släppte det brittiska bandet AllSTARS en cover på The Land of Make Believe. Här hade de dragit upp tempot lite och gjort den i mer i stilen av den Cheiron / Steps-pop som var populär i början av 00-talet. Själv tycker jag ju denna version är klart roligare än Bucks Fizz original som kan blir lite för övertung av trummorna som löper igenom låten. Men den visar också vilken lysande poplåt originalet faktiskt är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011