Det var den 21:a December 1983 som rockgruppen Van Halen släppte det som skulle bli deras absolut största hit. Jag pratar såklart om Jump som var första singeln från albumet 1984.

Nordiska Favoriter

Låten var väldigt tidstypisk för 80-talet med sin mix av synthar och rock och det är väl ingen som inte känner igen synthslingan i inledningen av låten. Det blev lite av en cross-over hit som funkade lika bra i radio och på dansgolvet som i rockarenorna. Framförallt känns det som den där perfekta träningslåten tillsammans med Eye of the Tiger. SÅ jag kan tänka mig att en stor del av alla royalties kommer från träningsspellistor numera.
Jump blev Van Halens första och enda Billboard-etta. I Storbritannien hamnade singeln på en hedrande sjunge plats och här i Sverige blev den 11:a på singellistan.

Jump har används regelbundet i olika filmer. Senast var det i inledningen av Spielbergs action-äventyr Ready Player One från 2018, samt den lysande dramadokumentären Eddie the Eagle från 2015. På det kunde vi även höra låten tolkas i ett Glee-avsnitt.
Men även dansgolvet har fått sin beskärda del av Jump. 2019 remixade den holländske producenten och DJ:n Armin van Buuren låten för Ultra Music Festival där självaste David Lee Roth framförde låten på scenen tillsammans med Buuren.

1984 blev för övrigt sista albumet med sångaren David Lee Roth som senare lämnade bandet året därpå för olika meningsskiljaktigheter. Men han återvände många år senare till bandet och höll fast vid dem till Eddie Van Halens död 2020.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.