När Metallica igår meddelade att de kommer till Ullevi här i Göteborg för en tvådagarskonsert kunde jag inte låta bli att tänka på deras (enligt mig) absolut bästa låt: Hero of the day.

Svensk Pop Apple Music

Låten lyftes från albumet Loud från 1996 och släpptes tillsammans med en musikvideo som regisserats av ingen mindre än mästerfotografen Anton Corbijn. Videon i sig utspelar sig i ett rum där en kille vaknar för att se TV, träna, bjuda hem en tjej och sedan slockna av piller och alkohol. Allt medan killarna i Metallica är med i samtliga program som visas på TV:n. Från nyheter, westerfilm till någon form av TV-show. Lagom skruvad video, men samtidigt väldigt läcker.

Singeln Hero of the day blev en hit för bandet när den släpptes. Etta på Billboards Mainstream Rock-lista samt den brittiska motsvarigheten för listan. På vanliga singellistan kom Hero of the day till en hedrande 10:e plats i Sverige, åtta i Norge samt trea i Finland.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011