När Metallica igår meddelade att de kommer till Ullevi här i Göteborg för en tvådagarskonsert kunde jag inte låta bli att tänka på deras (enligt mig) absolut bästa låt: Hero of the day.

Popmuzik Podcast

Låten lyftes från albumet Loud från 1996 och släpptes tillsammans med en musikvideo som regisserats av ingen mindre än mästerfotografen Anton Corbijn. Videon i sig utspelar sig i ett rum där en kille vaknar för att se TV, träna, bjuda hem en tjej och sedan slockna av piller och alkohol. Allt medan killarna i Metallica är med i samtliga program som visas på TV:n. Från nyheter, westerfilm till någon form av TV-show. Lagom skruvad video, men samtidigt väldigt läcker.

Singeln Hero of the day blev en hit för bandet när den släpptes. Etta på Billboards Mainstream Rock-lista samt den brittiska motsvarigheten för listan. På vanliga singellistan kom Hero of the day till en hedrande 10:e plats i Sverige, åtta i Norge samt trea i Finland.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.