När Metallica igår meddelade att de kommer till Ullevi här i Göteborg för en tvådagarskonsert kunde jag inte låta bli att tänka på deras (enligt mig) absolut bästa låt: Hero of the day.

Nordiska Favoriter

Låten lyftes från albumet Loud från 1996 och släpptes tillsammans med en musikvideo som regisserats av ingen mindre än mästerfotografen Anton Corbijn. Videon i sig utspelar sig i ett rum där en kille vaknar för att se TV, träna, bjuda hem en tjej och sedan slockna av piller och alkohol. Allt medan killarna i Metallica är med i samtliga program som visas på TV:n. Från nyheter, westerfilm till någon form av TV-show. Lagom skruvad video, men samtidigt väldigt läcker.

Singeln Hero of the day blev en hit för bandet när den släpptes. Etta på Billboards Mainstream Rock-lista samt den brittiska motsvarigheten för listan. På vanliga singellistan kom Hero of the day till en hedrande 10:e plats i Sverige, åtta i Norge samt trea i Finland.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.