Albumet Axis Mutatus med The Shamen är en favorit från 90-talet. Kanske för att det kom just 1995, året då jag flyttade från Hunnebostrand till Göteborg och startade mitt egna liv här nere. Med låtar som Destination Eschaton och Transamazonia var albumet den för stunden perfekta trance och klubb-plattan som jag bara älskade. Men det fanns även en låt på albumets om tyvärr aldrig blev lika stor. Jag pratar såklart om HK2A. En låt som redan på albumet osade pophit för mig, och som även remixades för singeln av The Sahmens hus-remixare Beatmasters. Men singeln släpptes aldrig mig veterligen, mer än möjligen som radio- och DJ-promo. Anledningen var nog att albumet i sig inte blev det kommersiella hit som skivbolaget hoppats på och tredjesingeln Heal (The Seperation) var ju lika trött som försäljningen. Så jag antar att de bara stängde böckerna där och då.

Dolby Atmos

Men som sagt. HK2A, som uppenbarligen är en hyllning till ögruppen Hawaii, var ju ändå den bättre låten på hela plattan. Beatmasters readioversion av låten tar originalet och drar upp tempot en aning och gör den lite mer over the top skulle jag säga. Lite som de alltid gör med sina remixar. Det är synd om låten helt ska hamna i skymundan för lyssnarna, för det är definitivt en låt som är värd att lyssna på även nu, 26 år senare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.