Albumet Axis Mutatus med The Shamen är en favorit från 90-talet. Kanske för att det kom just 1995, året då jag flyttade från Hunnebostrand till Göteborg och startade mitt egna liv här nere. Med låtar som Destination Eschaton och Transamazonia var albumet den för stunden perfekta trance och klubb-plattan som jag bara älskade. Men det fanns även en låt på albumets om tyvärr aldrig blev lika stor. Jag pratar såklart om HK2A. En låt som redan på albumet osade pophit för mig, och som även remixades för singeln av The Sahmens hus-remixare Beatmasters. Men singeln släpptes aldrig mig veterligen, mer än möjligen som radio- och DJ-promo. Anledningen var nog att albumet i sig inte blev det kommersiella hit som skivbolaget hoppats på och tredjesingeln Heal (The Seperation) var ju lika trött som försäljningen. Så jag antar att de bara stängde böckerna där och då.

Men som sagt. HK2A, som uppenbarligen är en hyllning till ögruppen Hawaii, var ju ändå den bättre låten på hela plattan. Beatmasters readioversion av låten tar originalet och drar upp tempot en aning och gör den lite mer over the top skulle jag säga. Lite som de alltid gör med sina remixar. Det är synd om låten helt ska hamna i skymundan för lyssnarna, för det är definitivt en låt som är värd att lyssna på även nu, 26 år senare.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.