Två av Norges pop-giganter går ihop och skapar magi i nya singeln Pretty. Dagny meddelar även i ett pressmeddelande att den nysläppta singeln kommer dyka upp i den kommande filmen The Hating Game, en romantisk komedi med Lucy Hale och Austin Stowell i huvudrollerna. Temat då? Ganska enkelt här skildras en modern kärlekshistoria i klassisk Hollywood-stil. 

DOLBY ATMOS

Det visuella konceptet som omringar släppet går i svartvitt, vilket var ett självklart val för de båda artisterna som aldrig gjort något i den färgskalan tidigare. Tittar vi på låtskrivarlistan hittar vi hitmakarna i Rat City som består av Donkeyboy-bröderna Cato och Kent Sundberg samt Lasse Michelsen. Det är alltså ”safe to say” att låten Pretty samlat gräddhyllan av norska låtskrivare och sångare. 

”Det har varit fantastiskt att jobba med Dagny, speciellt eftersom jag är ett stort fan av henne som artist och låtskrivare. Vi har haft väldigt roligt i studion när vi gjorde den här låten, därför är jag så glad att vi kan släppa den tillsammans.”

Astrid S

”Jag tycker att det har varit en riktigt rolig process. Allt från när vi var i studion, fotade, filmade och bara umgicks har varit väldigt trevligt. Jag tycker att vi har en bra röster som kompletterar varandra. Det har också varit lärorikt, Astrid är en väldigt duktig låtskrivare, så det har varit spännande att få uppleva skrivandet med henne.”

Dagny

På sin Instagram uttrycker Dagny att hon hoppas att Pretty ger en paus från julmusiken som härjar nu.

”Låt oss vara ärliga, ni behöver alla en liten paus från Mariah Carey och Michael Bublé förr eller senare.”

Dagny

Elektroniska synthar möter R&B influerade rytmer och atmosfärisk sång. Jag hör mycket av Astrid S melodispråk, men även Dagnys. Wow det här är lätt veckans bästa släpp!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011