Två av Norges pop-giganter går ihop och skapar magi i nya singeln Pretty. Dagny meddelar även i ett pressmeddelande att den nysläppta singeln kommer dyka upp i den kommande filmen The Hating Game, en romantisk komedi med Lucy Hale och Austin Stowell i huvudrollerna. Temat då? Ganska enkelt här skildras en modern kärlekshistoria i klassisk Hollywood-stil. 

Favoriter Apple Music

Det visuella konceptet som omringar släppet går i svartvitt, vilket var ett självklart val för de båda artisterna som aldrig gjort något i den färgskalan tidigare. Tittar vi på låtskrivarlistan hittar vi hitmakarna i Rat City som består av Donkeyboy-bröderna Cato och Kent Sundberg samt Lasse Michelsen. Det är alltså ”safe to say” att låten Pretty samlat gräddhyllan av norska låtskrivare och sångare. 

”Det har varit fantastiskt att jobba med Dagny, speciellt eftersom jag är ett stort fan av henne som artist och låtskrivare. Vi har haft väldigt roligt i studion när vi gjorde den här låten, därför är jag så glad att vi kan släppa den tillsammans.”

Astrid S

”Jag tycker att det har varit en riktigt rolig process. Allt från när vi var i studion, fotade, filmade och bara umgicks har varit väldigt trevligt. Jag tycker att vi har en bra röster som kompletterar varandra. Det har också varit lärorikt, Astrid är en väldigt duktig låtskrivare, så det har varit spännande att få uppleva skrivandet med henne.”

Dagny

På sin Instagram uttrycker Dagny att hon hoppas att Pretty ger en paus från julmusiken som härjar nu.

”Låt oss vara ärliga, ni behöver alla en liten paus från Mariah Carey och Michael Bublé förr eller senare.”

Dagny

Elektroniska synthar möter R&B influerade rytmer och atmosfärisk sång. Jag hör mycket av Astrid S melodispråk, men även Dagnys. Wow det här är lätt veckans bästa släpp!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.