Två av Norges pop-giganter går ihop och skapar magi i nya singeln Pretty. Dagny meddelar även i ett pressmeddelande att den nysläppta singeln kommer dyka upp i den kommande filmen The Hating Game, en romantisk komedi med Lucy Hale och Austin Stowell i huvudrollerna. Temat då? Ganska enkelt här skildras en modern kärlekshistoria i klassisk Hollywood-stil. 

Det visuella konceptet som omringar släppet går i svartvitt, vilket var ett självklart val för de båda artisterna som aldrig gjort något i den färgskalan tidigare. Tittar vi på låtskrivarlistan hittar vi hitmakarna i Rat City som består av Donkeyboy-bröderna Cato och Kent Sundberg samt Lasse Michelsen. Det är alltså ”safe to say” att låten Pretty samlat gräddhyllan av norska låtskrivare och sångare. 

”Det har varit fantastiskt att jobba med Dagny, speciellt eftersom jag är ett stort fan av henne som artist och låtskrivare. Vi har haft väldigt roligt i studion när vi gjorde den här låten, därför är jag så glad att vi kan släppa den tillsammans.”

Astrid S

”Jag tycker att det har varit en riktigt rolig process. Allt från när vi var i studion, fotade, filmade och bara umgicks har varit väldigt trevligt. Jag tycker att vi har en bra röster som kompletterar varandra. Det har också varit lärorikt, Astrid är en väldigt duktig låtskrivare, så det har varit spännande att få uppleva skrivandet med henne.”

Dagny

På sin Instagram uttrycker Dagny att hon hoppas att Pretty ger en paus från julmusiken som härjar nu.

”Låt oss vara ärliga, ni behöver alla en liten paus från Mariah Carey och Michael Bublé förr eller senare.”

Dagny

Elektroniska synthar möter R&B influerade rytmer och atmosfärisk sång. Jag hör mycket av Astrid S melodispråk, men även Dagnys. Wow det här är lätt veckans bästa släpp!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply