Det tog Melanie Wehbe en månad att skriva och släppa nya singeln Sugarcoat. Det var en av de där låtar som artisten kände att den bara måste komma ut så snabbt som möjligt. Att släppa allt och få ventilera sina känslor om sitt senaste breakup.

”Mitt enda fokus det senaste året har varit att slutföra min debut-EP som kommer ut nästa år, men så kom livet emellan och Sugarcoat skrevs mitt i en hjärtesorg. För att kunna gå vidare och starta nya kapitel i mitt liv måste jag avsluta de gamla först, och det gör jag oftast genom att skriva om det. Så nu släpper jag en låt som bara funnits i en månad, vilket utan tvekan är den snabbaste processen jag varit med om.”

Resultatet är lekfullt och medryckande. Långt ifrån den hjärtesorg man kan förvänta sig av en breakup-låt. Men samtidigt är det kanske precis det som behövs i en sådan stund. Att bara få dansa bort sorg eller bekymmer.

Melanie Wehbe själv är känd som framgångsrik låtskrivare vid sidan av sin egna sångkarriär och var med och skrev Melodifestivalsvinnaren Move som framfördes av The Mamas samt Love is forever med Leonora. Nyligen kom även nyheten om att hon har med bidraget The End med Angelino i kommande säsong av Melodifestivalen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply