Med elva album i bagaget skulle man tro att Color Theory skulle ge sig, men icke! I veckan kommer det tolfte. Artisten tillägger dessutom att det är det bästa hitintills. Strax innan släppet kommer fokus-singeln Straightaway. En låt som skildrar en relation när man varit tillsammans ett tag och kommit till den punkten att man är redo att skapa ett liv tillsammans. 

Skicka in din musik

Insipirerad av 80-tal och nostalgi skapar Brian Hazard mannen bakom Color Theory en värld av drömska minnen som bjuder in lyssnaren till att lägga sina egna känslor i musiken. Inspirationen finner han i Depeche Mode, The Cure och Baths. Den egna musikaliska stilen kallar artisten melankolisk synthwave. Ett ljud som helt klart är unikt, men går att jämföra med The Midnight och Gunship.

Uppvuxen i soliga södra Kalifornien var Hazard ursprungligen pianist i sitt high school-jazzband innan han tog en Bachelor of Music-examen i Piano Performance. Hans tidiga verk Ponytail Girl väckte massförvirring när den spred sig som en löpeld på Napster, felmärkt som en Depeche Modes b-sida. Musikern svarade med diskret humor och sa: ”Det är ganska snyggt att misstas för sitt favoritband.”

Totalt sett har Color Theory fått nästan 3 miljoner lyssningar på alla streamingplattformar. Dessutom har han vunnit stora priset i John Lennon Songwriting Contest och haft med tre låtar i dansspelet Just Dance bland många fler priser och åstadkommanden. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011