Med elva album i bagaget skulle man tro att Color Theory skulle ge sig, men icke! I veckan kommer det tolfte. Artisten tillägger dessutom att det är det bästa hitintills. Strax innan släppet kommer fokus-singeln Straightaway. En låt som skildrar en relation när man varit tillsammans ett tag och kommit till den punkten att man är redo att skapa ett liv tillsammans. 

Insipirerad av 80-tal och nostalgi skapar Brian Hazard mannen bakom Color Theory en värld av drömska minnen som bjuder in lyssnaren till att lägga sina egna känslor i musiken. Inspirationen finner han i Depeche Mode, The Cure och Baths. Den egna musikaliska stilen kallar artisten melankolisk synthwave. Ett ljud som helt klart är unikt, men går att jämföra med The Midnight och Gunship.

Uppvuxen i soliga södra Kalifornien var Hazard ursprungligen pianist i sitt high school-jazzband innan han tog en Bachelor of Music-examen i Piano Performance. Hans tidiga verk Ponytail Girl väckte massförvirring när den spred sig som en löpeld på Napster, felmärkt som en Depeche Modes b-sida. Musikern svarade med diskret humor och sa: ”Det är ganska snyggt att misstas för sitt favoritband.”

Totalt sett har Color Theory fått nästan 3 miljoner lyssningar på alla streamingplattformar. Dessutom har han vunnit stora priset i John Lennon Songwriting Contest och haft med tre låtar i dansspelet Just Dance bland många fler priser och åstadkommanden. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply