För ett år sedan frågade Elton John om Ed Sheeran ville göra en jullåt tillsammans med honom. Nu kommer resultatet med den okomplicerade titeln Merry Christmas.

Favoriter Apple Music

Nyligen meddelande även Elton att intäkterna för låten kommer att gå till välgörenhet. I tillhörande video flörtas även flitigt med den ikoniska scenen från filmen Love Actually. Den här gången är det dock Ed som knackar på dörren och håller i skyltarna för att förklarar sin kärlek.

Merry Christmas beskrivs som en bitterljuv låt som firar högtiden, men samtidigt minns tiden som gått under pandemin. Komplett med bjällror, ding-dongs och himmelska körer är denna en av tre låtar som stjärnorna skrev efter att att Elton pitcha idén förra julen.

Anledningen till att John ens ville göra en ny jullåt var för att han tröttnat på sin egna Step Into Christmas. Ed förklarar:

”Elton blev så sur att Step Into Christmas får en högre position på listorna varje år att han ville överträffa sig själv. Så han ringde och frågade om jag jag vill göra en jullåt med honom. Jag har dock alltid varit emot det. Inte för att jag inte gillar julen. Jag älskar julen! Men när det gäller att göra en jullåt måste man göra det så otroligt bra”

För att försäkra sig om att det inte blev för slätstruket väljer duon att inte spara på krutet och slänger in tvättmaskiner, tv-apparater, en släde full med bjällror, flera skräckslagna renar, fem guldringar, fyra liter kristyr, tre förpackningar AA-batterier, två glittrande pianon och en höna i ett päronträd. Deras jullåt innehåller varje julkliché du kan tänka dig, från att samlas runt granen till att kyssas under misteln och det är ett charmigt kaos. 

Här kan du även se en underhållande intervju med Ed tillsammans med Zane Lowe för Apple Music.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.