För ett år sedan frågade Elton John om Ed Sheeran ville göra en jullåt tillsammans med honom. Nu kommer resultatet med den okomplicerade titeln Merry Christmas.

Covered PSB

Nyligen meddelande även Elton att intäkterna för låten kommer att gå till välgörenhet. I tillhörande video flörtas även flitigt med den ikoniska scenen från filmen Love Actually. Den här gången är det dock Ed som knackar på dörren och håller i skyltarna för att förklarar sin kärlek.

Merry Christmas beskrivs som en bitterljuv låt som firar högtiden, men samtidigt minns tiden som gått under pandemin. Komplett med bjällror, ding-dongs och himmelska körer är denna en av tre låtar som stjärnorna skrev efter att att Elton pitcha idén förra julen.

Anledningen till att John ens ville göra en ny jullåt var för att han tröttnat på sin egna Step Into Christmas. Ed förklarar:

”Elton blev så sur att Step Into Christmas får en högre position på listorna varje år att han ville överträffa sig själv. Så han ringde och frågade om jag jag vill göra en jullåt med honom. Jag har dock alltid varit emot det. Inte för att jag inte gillar julen. Jag älskar julen! Men när det gäller att göra en jullåt måste man göra det så otroligt bra”

För att försäkra sig om att det inte blev för slätstruket väljer duon att inte spara på krutet och slänger in tvättmaskiner, tv-apparater, en släde full med bjällror, flera skräckslagna renar, fem guldringar, fyra liter kristyr, tre förpackningar AA-batterier, två glittrande pianon och en höna i ett päronträd. Deras jullåt innehåller varje julkliché du kan tänka dig, från att samlas runt granen till att kyssas under misteln och det är ett charmigt kaos. 

Här kan du även se en underhållande intervju med Ed tillsammans med Zane Lowe för Apple Music.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011