Nästa vecka går äntligen Steven Spielbergs version av den klassiska musikalen West Side Story upp på biograferna. I huvudrollerna denna gång ser vi Rachel Zegler som Maria och Ansel Elgort spelar Tony. Filmversionen har då premiär 60 år efter originalfilmen med Natalie Wood och Richard Beymer i huvudrollerna.

Bakom musikalen hittar vi legenderna Leonard Bernstein som skapade musiken och nyligen bortgångna Stephen Sondheim som skrev texterna. Samt att Arthur Laurents skrev själva manuset och Jerome Robbins stod för dramatisering och koreografi.
Originalfilmen tog hem tio Academy Awards av elva möjliga nomineringar och blev en enorm succé världen över.

Den nya versionen känns om möjligt ännu mer spännande för min del då det är just Spielberg som ligger bakom filmen och med det blir den regissörens första musikalfilm i sin redan imponerande katalog. Framförallt känns färgsättningen i filmen helt makalöst snygg från trailern att döma.
Att det är en klassisk kärlekshistoria om rivaliserande gäng där två nyckelkaraktärer från varje läger blir kära i bästa Romeo & Julia-stil gör ju att allt känns lika aktuellt idag som på 50-talet.

Första stycket som släppts från filmens soundtrack är den klassiska balkongscenen när Maria och Tony sjunger Tonight för varandra. Gåshud. Fan vad jag längtar att få se denna klassiker igen.

Här kan du se en liten snutt från balkongscenen. Otroligt snyggt regisserat med golvet, trappan och relingen hela tiden mellan kärleksparet.

Sedan hittar du hela trailern till filmen här.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply