Dotter och pappa går samman och släpper deras låt Eld i din blick och det är inte utan att härjat blir varmt och ögat vått. 

Popmuzik in Dolby Atmos

Rotat i folkpop-soundet talar singeln om den oro många känner inför klimatkrisen världen befinner sig i. Men även om det ibland kännas som bäcksvart mörker finns en tydlig hoppfullhet i låten. Särskilt kopplat till den växande rörelse som brinner för att vända utvecklingen åt rätt håll igen. 

Talar vi popmusik bär låten på en tydlig hook som gör att många kan stämma upp och sjunga med. Tillsammans har far och dotter en önskan att människor som känner oro, sorg och vrede över det som händer ska finna tröst i musiken och vilja göra mer för att förändra. 

Skriven och framförd av Olivia och Axel Dahlin skrevs Eld i din blick till Fridays For Futures klimatmanifestation i Jönköping den 22 oktober. När låten ekade ut nåddes den av väldigt positiv respons och uppmärksammades bland annat av den tyska dagstidningen Süddeutche Zeitung.

Mer än något är musik ett universellt språk och när det förs samman med ett viktigt budskap blir det en ostoppbar kraft. Ni hör Eld i din blick här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.