Dotter och pappa går samman och släpper deras låt Eld i din blick och det är inte utan att härjat blir varmt och ögat vått. 

Nordiska Favoriter

Rotat i folkpop-soundet talar singeln om den oro många känner inför klimatkrisen världen befinner sig i. Men även om det ibland kännas som bäcksvart mörker finns en tydlig hoppfullhet i låten. Särskilt kopplat till den växande rörelse som brinner för att vända utvecklingen åt rätt håll igen. 

Talar vi popmusik bär låten på en tydlig hook som gör att många kan stämma upp och sjunga med. Tillsammans har far och dotter en önskan att människor som känner oro, sorg och vrede över det som händer ska finna tröst i musiken och vilja göra mer för att förändra. 

Skriven och framförd av Olivia och Axel Dahlin skrevs Eld i din blick till Fridays For Futures klimatmanifestation i Jönköping den 22 oktober. När låten ekade ut nåddes den av väldigt positiv respons och uppmärksammades bland annat av den tyska dagstidningen Süddeutche Zeitung.

Mer än något är musik ett universellt språk och när det förs samman med ett viktigt budskap blir det en ostoppbar kraft. Ni hör Eld i din blick här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011