Dotter och pappa går samman och släpper deras låt Eld i din blick och det är inte utan att härjat blir varmt och ögat vått. 

Rotat i folkpop-soundet talar singeln om den oro många känner inför klimatkrisen världen befinner sig i. Men även om det ibland kännas som bäcksvart mörker finns en tydlig hoppfullhet i låten. Särskilt kopplat till den växande rörelse som brinner för att vända utvecklingen åt rätt håll igen. 

Talar vi popmusik bär låten på en tydlig hook som gör att många kan stämma upp och sjunga med. Tillsammans har far och dotter en önskan att människor som känner oro, sorg och vrede över det som händer ska finna tröst i musiken och vilja göra mer för att förändra. 

Skriven och framförd av Olivia och Axel Dahlin skrevs Eld i din blick till Fridays For Futures klimatmanifestation i Jönköping den 22 oktober. När låten ekade ut nåddes den av väldigt positiv respons och uppmärksammades bland annat av den tyska dagstidningen Süddeutche Zeitung.

Mer än något är musik ett universellt språk och när det förs samman med ett viktigt budskap blir det en ostoppbar kraft. Ni hör Eld i din blick här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply