Ytterligare en låt som flugit under min popradar är låten Wannabe. En anthem till alla underdogs därute. Singeln markerar den första från Baby Queen sedan hon släppte sin mixtape The Yearbook i september 2020.

”Det här är en låt jag skrev om hur andra människor har uppfattat mig under hela mitt liv. Jag känner att jag alltid haft något att bevisa för andra människor. Där jag alltid försökt passa in i ett ideal om vem jag borde vara och hur jag ska bete mig.”

Baby Queen

Artsten fortsätter: 

”Det förändrades dock när jag blev Baby Queen. Jag hittade en plats jag tillhörde och människor som accepterade mig för den jag är. Enligt normerna för de människor jag växte upp med, eller brukade anstränga mig för att vara vän med, kan jag vara konstig eller galen eller tjejen som kysser andra tjejer. Eller varför inte en total wannabe, men enligt mitt folks normer är jag fantastisk precis som jag är.”

Här sänder alltså artisten ett budskap om att acceptera sig själv som man är och omfamna de etiketter som småsinnade, tråkiga människor ger en. Men sedan göra de till ens helt egna. Nonchalansen och den sylvassa sarkasmen är träffsäker och vittnar om knivskarpt textförfattande. Helt enkelt en grym poplåt. 

”Om det här är vad det innebär att vara en förlorare, då hoppas jag att jag kommer att vara en förlorare för resten av mitt liv.”

Baby Queen
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.