Ytterligare en låt som flugit under min popradar är låten Wannabe. En anthem till alla underdogs därute. Singeln markerar den första från Baby Queen sedan hon släppte sin mixtape The Yearbook i september 2020.

Popmuzik Lover Patreon

”Det här är en låt jag skrev om hur andra människor har uppfattat mig under hela mitt liv. Jag känner att jag alltid haft något att bevisa för andra människor. Där jag alltid försökt passa in i ett ideal om vem jag borde vara och hur jag ska bete mig.”

Baby Queen

Artsten fortsätter: 

”Det förändrades dock när jag blev Baby Queen. Jag hittade en plats jag tillhörde och människor som accepterade mig för den jag är. Enligt normerna för de människor jag växte upp med, eller brukade anstränga mig för att vara vän med, kan jag vara konstig eller galen eller tjejen som kysser andra tjejer. Eller varför inte en total wannabe, men enligt mitt folks normer är jag fantastisk precis som jag är.”

Här sänder alltså artisten ett budskap om att acceptera sig själv som man är och omfamna de etiketter som småsinnade, tråkiga människor ger en. Men sedan göra de till ens helt egna. Nonchalansen och den sylvassa sarkasmen är träffsäker och vittnar om knivskarpt textförfattande. Helt enkelt en grym poplåt. 

”Om det här är vad det innebär att vara en förlorare, då hoppas jag att jag kommer att vara en förlorare för resten av mitt liv.”

Baby Queen
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011