Första advent och vi springer in på upploppet för året och med det också den mörkaste tiden på året. Men musik släpps i samma takt som resten av året och även denna vecka listar Sebastian och Johan fem av sina favoriter från veckan.

Nordiska Favoriter

Sebastians Popfavoriter

Pure Shores – Back On My Love

Att den här gruppen kunde missas av New Music Friday visar att Spotify officiellt tappat det. Det är som att Kylie Minogue och DAGNY fått ett kärleksbarn som gäller discokulan högt och levererar glittrande elektronisk pop. 

Years & Years + Galantis – Sweet talker

Det där lilla mh:et innan refrängen är ju verkligen allt och lite till! Nog för att Galantis är duktiga på att hitta på kreativa och lekfulla hookar men det här var riktigt genialiskt. Stråkarna knyter an till den disco-våg som regerar pop just nu och Olly Alexander skiner som aldrig förr.

Clair Rosinkranz – Don’t miss me

Lekfull jazz/indie-pop i klass med Rex Orange Country är vad Clair Rosinkranz levererar i låten Don’t miss me och jag är galet svag för sånt här. Helt klart en av veckans bättre släpp. 

Natty Paynter – Paper Home

Natty Paynter ger ger en känslomässig låt om att bli utkastad ur sitt eget i Paper Home. Mot bakgrunden av vad artistens historia går den här singeln rakt in i hjärtat på mig. Från första stund har jag gåshud och den består under hela 3 minuter och 23 sekunder. 

Hildur Ottilia – Vattenfast maskara

I fredags släppte Hildur Ottilia en lysande EP och fokussingeln var om möjligt ännu mer lysande. I Vattenfast maskara möter begåvat textförfattande magisk indie och skapar en låt som får oss att dansa bort våra sorger.

Johans Popfavoriter

Pure Shores – Back On My Love

Att en duo som heter just Pure Shores släpper en låt vars produktion är så mycket William Orbit känns på papperet väldigt meta. Men det är så jävla bra och lysande detta. Varma synthar som hämtade från millennieskiftet och en helt magisk melodi. Detta är definitivt en av låtarna som kommer gå stark ut ur 2021.

Years & Years + Galantis – Sweet Talker

Kommande albumet Night Call med Years & Years har alla förutsättningar att bli deras / hans bästa. Nya singeln Sweet Talker som är gjord tillsammans med svenska Galantis är bara ännu ett bevis på hur duktig Olly Alexander är på att snickra ihop lysande poplåtar.

Micci – You Always Wanted

Drömliknande elektropop inspirerad av filmen Drive. Det kan ju bara bli magiskt, och det blir det när Micci här levererar singeln You always wanted. Snygg slowmotion-pop som träffar helt rätt.

Max Niclasson – Kärlekens centrum

Ibland är det texten som får mig helt såld på en låt, och just det är fallet med Kärlekens centrum. Formuleringar av starka känslor fick mig att bli helt tårögd av denna givna kommande klassiker på framtida bröllop.

Hanna – Don’t cut your angels

Med glittrande synthar och ett härligt sound hämtat från 80-talet släpper svenska Hanna debutsingeln Don’t cut your angeles. Det är musik som är klippt och skuren för den brittiska popscenen. Jag älskade i alla fall detta helt villkorslöst.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011