Från en liten hemtrevlig källare på Gärdet i Stockholm tillsammans med låtskrivaren och producenten Joakim Buddee skapar Hildur Ottilia synthdriven indiepop. Nu släpps artistens svenska EP Vattenfast Maskara. Här sparar hon inte på något och ger oss i stort sätt allt vad man kan önska av storartad indiepop med orlgniask instrumentering och fullkomligt lysande synth-arrangemang. Texterna är spot on och vemodet ligger som en dimma över författandet. På EP:n hittar vi bland annat singlarna Radion Sjunger Om Dig och Passar Bra som båda gått varma på radio. Min absoluta favorit är titelspåret Vattenfast Maskara, upptempot och den lekfulla produktionen är inget annat är indie-pop perfektion! Raden ”Jag vill leva satan, ute flera dagar, vattenfast maskara” är så talande till att dansa bort sin hjärtesorg och klistra på ett leende som att alting är bra. Gåshud! 

POPMUZIK LOVER 2

Vem är Hildur då? Under en lång tid släppte hon musik som Hildur Höglind. Men ar sedan en tid valt att skilja på sitt singer-songwriterprojekt genom att släppa pop under Hildur Ottilia. Artisten har redan tilldelats STIM-stipendiet, stipendium av Kungliga Musikaliska Akademien och Blekinge kulturstipendium. Hon har därtill haft framgångar i tävlingar som P4 Nästa och Independent Music Awards (IMA). År 2019 släpptes EP:n Take Off som fick fantastiska omnämnanden och recensioner både i Sverige, England och USA. Nu är det dock svenska som gäller och jäklar vad imponerad jag blir av den här EP:n. Hildur Ottilia är helt klart namnet att ha koll på framöver!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011