Då var det äntligen söndag igen och dags att tipsa om fem av favoritlåtarna från senaste veckan. Vilka är dina favoriter?

Skicka in din musik

Johans Popfavoriter

Dare Summer – Little white things

Med en synthig pop-produktion skapar Dare Summer än en gång magi när hon rannsakar sig själv på singeln Little white things. Imponerande med en artist som verkligen alltid träffar så rätt med sin musik. Men när det drar åt Pet Shop Boys-hållet blir det oftast väldigt bra.

Nina Bring – Svår

En av Sveriges bättre popartister är utan tvekan Nina Bring. Här imponerar hon än en gång på mig när hon sjunger om att övertänka enkla situationer.

Dolores Forever – Party in my mind

Dolores Forever imponerade på mig med debutsingeln Kilimanjaro som släpptes för en månad sedan. Nu är det dag att följa upp med Party in my mind. En medryckande indiepoplåt om en emotionella berg- och dalbanan som kallas nykär.

William Orbit – Starbeam

Första livstecknet från William Orbit på sju år är singeln Starbeam – som snart blir en EP med samma namn. Skön elektro med en mix av en ambient och filmisk känsla, där allt är mixat i Dolby Atmos för den som verkligen vill försvinna in i musiken. (Sorry, inte för dig som har Spotify).

Merchant – Staying in California

Med en pulserande produktion, dränkt i glitrrande synthar skapar Merchant magi för oss med singeln Staying in California. Retrodoftande pop som jag är så svag för, och risken är stor att du kommer älska detta lika mycket.

Sebastians Popfavoriter

Joe & The Anchor – Leaving You Now 

Helt ovetande om detta Malmö-baserade indieband är jag smått chockad och irriterad på mig själv att jag inte upptäckt dem tidigare. En perfekt blandning av LANY och The 1975 vilka helt klart är mina favoriter inom genren. Med andra ord är det här är en match made in heaven. 

Nina Bring – Svår

Veckans absolut bästa svenska singel står Nina Bring för. Känslomässigt ärlig text med artistens magiska stämma skapar en poplåt full med hjärta, själ och fantastiska synth-arrangemang. Låten svävar högt och för tankarna till Veronica Maggio, det här är en artist som ingen får missa! 

Adele – Can I Get It 

Okej, det finns bättre låtar på 30 men Can I Get It är den som omedelbart satte sig på huvudet. Vilket antagligen är exakt vad den är designad att göra. Max Martin och Shellback är experter på hooks vilket någonstans är hela idén med popmusik. Så jag faller handlöst för den här låten, det är Adele i en rytmisk soulpoplåt gjord för kommersiell radio liksom! Kan det blir bättre för mainstream älskaren. 

Boy In Space – Let You Go 

R&B blandas med mjuka falsätter på svenska Boy In Space nya singel Let You Go. Kan det rentav vara så att den här låten kommer vara med på hans kommande album? Oavsett är jag barnsligt förtjust i beat-driven pop med enkla melodier och rap-liknande rytmisering. Som vanligt är formatet under tre minuter, vilket gör att man vill lyssna om och om igen. 

Taska Black + Dasha – Going Nowhere

Producenten Taska Black och sångaren/artisten Dasha har gått ihop för att skapa en explosiv pop/R&B singel med stänk av magiska synthar. Det är den perfekta hybriden mellan elektroniskt, organiskt och beat-orienterat. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011