Duon Queen Scoopa har varit aktiva sedan 2018 och hittar inspiration i akter som Odd Future (och dess medlemmar), Gorillaz och mer nyligen Deaton Chris Anthony. Det är funkig lo-fi pop med ursprung från sängkammarpopen.

I början av året släppte de EP:n Q Scoopa från vilken låten Double U är tagen som precis blivit med video signerad Alex Ströbeck. Låten i sig utspelar sig efter ett omtumlande avslöjande. Man har blivit bedragen och dras in i en desorienterande spiral. Duon berättar:

”Från stilla melodisk chock förs vi ned till ett pumpande röj där en plan tar form. Illavarslande plockade strängar ramar in hämnden: att dränka bedragarens hus med ett rödmålat ord tillsammans med våra kompisar. Genom den här barnsliga impulsen formuleras den enkla frågan som vi lämnas med.
”Four red lines drippin down your door from a double u W – H – Y, seen 10 feet high”

Om den läckra musikvideon berättar regissören för bloggen:

”Råkade se en länk med deras musik på facebook. Tyckte det lät fett så jag skrev och frågade om jag fick pitcha en video till Double U. Det började med bilden av pojken som blir dumpad av sin tjej via en burktelefon. Jag förstod snabbt att han behövde en hjälpande hand och videon tog snabbt form. En snäll mix av Moonrise Kingdom och Beastie Boys.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.