Glasgow-födde Marc Henderson debuterar med singeln Brooklyn Bruise, under sitt artistnamn Marx Will. Låten berättar historien om en kort, men intensiv relation som Marc hade i New York. Här utforskas kontrasten mellan vårt mänskliga behov av närhet och den sorg och längtan som minnena av någon skapar. 

Refrängen är ett euforiskt rop av intensiva hjärtpulserande trummor, arpeggio syntar och krispiga elgitarrer mot en underliggande maffig basgång. Den elektronisk ljudbilden kontrasteras perfekt med rock-element som knyter an till den känsloladdade texten om att bli ihågkommen som något perfekt oavsett sorgen. Artisten själv säger att Brooklyn Bruise är en direkt spegling av hans extroverta-personlighet och hunger efter att uppleva allt livet har att erbjuda. 

Uppfostrad med bakgrund av en högljudd, levande och elektrisk musik från 80-/90-talets poprock till 00-tals poppunk, är Marx musik en hymn till de som känner att de tappat mening i livet. Med en djup kärlek till dånande trummor, krispiga rytmiska gitarrer, glittrande syntar och smärtsamt ärliga texter, bjuder hans musik in lyssnaren till ev värld av plågsamt övertänkande, existentiell terror och desperation. 

Under de senaste åren har Marc uppträtt tillsammans med Years&Years, Rita Ora, Labrinth, Sigma och har tagit sin värld av sad-boy-dans till några av Londons största scener. Ni hör debuten här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.