Glasgow-födde Marc Henderson debuterar med singeln Brooklyn Bruise, under sitt artistnamn Marx Will. Låten berättar historien om en kort, men intensiv relation som Marc hade i New York. Här utforskas kontrasten mellan vårt mänskliga behov av närhet och den sorg och längtan som minnena av någon skapar. 

Apple Music Svensk Pop

Refrängen är ett euforiskt rop av intensiva hjärtpulserande trummor, arpeggio syntar och krispiga elgitarrer mot en underliggande maffig basgång. Den elektronisk ljudbilden kontrasteras perfekt med rock-element som knyter an till den känsloladdade texten om att bli ihågkommen som något perfekt oavsett sorgen. Artisten själv säger att Brooklyn Bruise är en direkt spegling av hans extroverta-personlighet och hunger efter att uppleva allt livet har att erbjuda. 

Uppfostrad med bakgrund av en högljudd, levande och elektrisk musik från 80-/90-talets poprock till 00-tals poppunk, är Marx musik en hymn till de som känner att de tappat mening i livet. Med en djup kärlek till dånande trummor, krispiga rytmiska gitarrer, glittrande syntar och smärtsamt ärliga texter, bjuder hans musik in lyssnaren till ev värld av plågsamt övertänkande, existentiell terror och desperation. 

Under de senaste åren har Marc uppträtt tillsammans med Years&Years, Rita Ora, Labrinth, Sigma och har tagit sin värld av sad-boy-dans till några av Londons största scener. Ni hör debuten här. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.