Glasgow-födde Marc Henderson debuterar med singeln Brooklyn Bruise, under sitt artistnamn Marx Will. Låten berättar historien om en kort, men intensiv relation som Marc hade i New York. Här utforskas kontrasten mellan vårt mänskliga behov av närhet och den sorg och längtan som minnena av någon skapar. 

Nordiska Favoriter

Refrängen är ett euforiskt rop av intensiva hjärtpulserande trummor, arpeggio syntar och krispiga elgitarrer mot en underliggande maffig basgång. Den elektronisk ljudbilden kontrasteras perfekt med rock-element som knyter an till den känsloladdade texten om att bli ihågkommen som något perfekt oavsett sorgen. Artisten själv säger att Brooklyn Bruise är en direkt spegling av hans extroverta-personlighet och hunger efter att uppleva allt livet har att erbjuda. 

Uppfostrad med bakgrund av en högljudd, levande och elektrisk musik från 80-/90-talets poprock till 00-tals poppunk, är Marx musik en hymn till de som känner att de tappat mening i livet. Med en djup kärlek till dånande trummor, krispiga rytmiska gitarrer, glittrande syntar och smärtsamt ärliga texter, bjuder hans musik in lyssnaren till ev värld av plågsamt övertänkande, existentiell terror och desperation. 

Under de senaste åren har Marc uppträtt tillsammans med Years&Years, Rita Ora, Labrinth, Sigma och har tagit sin värld av sad-boy-dans till några av Londons största scener. Ni hör debuten här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011