Svenska Migi släppte i fredags EP:n Mode Avion, en 5 spår lång samling med bland annat tidigare singlar Skålar, Toute La Nuit och Casablanca.

POPMUZIK LOVER 2

”Mode Avion visar en annan sida av mig en lite mer fest-aura och mer upptempo. För drygt ett år sen var jag i Marbella, där spelade jag in Casablanca med Buddha vybez. MORRY som producerade Toute La Nuit flög hit till Sverige från Amsterdam, det är två av anledningar till varför min EP heter Mode Avion. Dessutom, för mig symboliserar Mode Avion fokus.”

Migi

Gillar man sköna bets och en rejäl dos av R&B / hip-hop är den här EP:n något för dig. Det är en riktig vibe med texter som kanske inte träffar så djupt, men samtidigt är det nog inte idén. Lättsamt, med enkla melodier och schyssta hooks. 

För de som inte vet med MIGI är så heter artisten egentligen Miguel Kouyate och föddes i Paris. Efter att tragiskt ha förlorat sin mamma vid födseln flyttade han 7 år gammal med sin pappa Dani Kouyate (prisbelönt filmregissör och manusförfattare) till Uppsala där han växte upp och kämpade med att hitta en tillhörighet efter att ha lämnat sin syster och vänner bakom sig i Paris. Tragedin att växa upp utan sin mamma och flytta till ett nytt land var tufft för MIGI. Men det tog inte lång tid tills han hittade sina vänner som han idag kallar för ”4L”. Det var då musiken kom till. Hans vänner uppmuntrade Migi till att lägga upp en freestyle på hans Instagram, responsen var enorm och hans följarskara växte vilket slutligen ledde till ett skivkontrakt. 2020 debuterade MIGI med hyllningslåten Mamma. På kort tid lyckades MIGI skapa sig ett namn på den svenska hiphopscenen med låtar som Bättre Tider, Diabla, OUH och debut-EPn Bättre Tider som hade release i höstas.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011