Svenska Migi släppte i fredags EP:n Mode Avion, en 5 spår lång samling med bland annat tidigare singlar Skålar, Toute La Nuit och Casablanca.

”Mode Avion visar en annan sida av mig en lite mer fest-aura och mer upptempo. För drygt ett år sen var jag i Marbella, där spelade jag in Casablanca med Buddha vybez. MORRY som producerade Toute La Nuit flög hit till Sverige från Amsterdam, det är två av anledningar till varför min EP heter Mode Avion. Dessutom, för mig symboliserar Mode Avion fokus.”

Migi

Gillar man sköna bets och en rejäl dos av R&B / hip-hop är den här EP:n något för dig. Det är en riktig vibe med texter som kanske inte träffar så djupt, men samtidigt är det nog inte idén. Lättsamt, med enkla melodier och schyssta hooks. 

För de som inte vet med MIGI är så heter artisten egentligen Miguel Kouyate och föddes i Paris. Efter att tragiskt ha förlorat sin mamma vid födseln flyttade han 7 år gammal med sin pappa Dani Kouyate (prisbelönt filmregissör och manusförfattare) till Uppsala där han växte upp och kämpade med att hitta en tillhörighet efter att ha lämnat sin syster och vänner bakom sig i Paris. Tragedin att växa upp utan sin mamma och flytta till ett nytt land var tufft för MIGI. Men det tog inte lång tid tills han hittade sina vänner som han idag kallar för ”4L”. Det var då musiken kom till. Hans vänner uppmuntrade Migi till att lägga upp en freestyle på hans Instagram, responsen var enorm och hans följarskara växte vilket slutligen ledde till ett skivkontrakt. 2020 debuterade MIGI med hyllningslåten Mamma. På kort tid lyckades MIGI skapa sig ett namn på den svenska hiphopscenen med låtar som Bättre Tider, Diabla, OUH och debut-EPn Bättre Tider som hade release i höstas.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.