Producenten Mike Turpin gör musik som ämnar att vara så ärlig som möjligt. Han älskar att kombinera genrer i syfte att skapa något unikt. Nya singeln Blacked Out Love är helt klart ett prov på detta. Här får vi suggestiva synthar och en atmosfärisk produktion vars text talar om att bli kär i någon mitt under en panikattack. 

”Det kan verkar som en konstig tid att bli kär, men samtidigt kanske det är den perfekta tiden. Jag tror att vi alla blir kära på ett unikt sätt som ibland inte är meningsfullt. Den här låten handlar om den känslan. Jag hoppas att lyssnaren på något sätt kan relatera till det. Jag har alltid varit väldigt inspirerad av retroljud så jag försökte inkorporera vintagesyntar och inslag av elektronisk 80-talsmusik blandat med modernare pop för att skapa ett unikt ljud.”

Mike Turpin

Musiken ska spegla livet och inte bara rymma kärlek, det är den filosofin Mike lever efter. Så istället för att vara själv i sin mörkaste stunder, bjuder han genom musiken in till sällskap. komiskt nog lyder artistens Spotify biografi ”Hej, jag heter Mike. Jag bankar huvudet i en keyboard tills något coolt ljud kommer fram. Resultatet är varierande.” Charmigt, men också väldigt talande för hur frustrerande musik ibland kan vara. Jag gillar i alla fall resultatet vi hör på Blacked Out Love det känn som artisten träffat rätt toner med sitt huvud. Se till att lyssna in den ni också!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.