Debuterande Pierz Barry gör verkligen ett intryck på mig när han presenterar sin indierock med bedroom-vibbar. Artistens spröda mjuka stämma blandas med hårt distade gitarrer och organiska trummor. Kanske blir låten extra stark för att den rymmer så otroligt mycket känslor. Please Be Angry skrevs nämligen kvällen innan artisten kom ut till sin konservativa familj och spelades ironiskt nog in i garderoben.

Singeln talar om rädslan att göra de du älskar besvikna över något som du inte kan ändra på. Och anledningen till att Pierz sjunger ”snälla var arg på mig” är för att ha lättare att hantera skulden av att förlora någon om den personen svarar i hat eller ilska.

Medan vissa saker i livet är svårare att säga i livet är andra lättare och valet av sound föll sig ganska naturligt för artisten. Den optimistisk-edgy-indiebetoningen var det bästa sättet att beskriva sina känslor.

Som låt betraktat är Please Be Angry en riktigt stark singel, men med vetskapen om historien bakom når den helt nya höjder. Med subtil Billie Eilish och Conan Gray vibe är detta helt klart i samma klass.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.