Äntligen är Tove Styrke tillbaka och det är med en underbart galen twist hon introducerar dansbandet Tove Styrkez. I tillhörande musikvide ser vi hur Tove startar det 70-tals doftande bandet. De turnerar runt på de svenska landsvägarna, men skrämmer halvt ihjäl publiken med sina oväntade inslag i showerna. Bandet innehåller bland annat det nya indie stjärnskottet Esther och i den chockade publiken hittar vi  GRANT. Underbart och så kreativt starkt om ni frågar mig!

Apple Music

Start Walking kommer med en underbar och helt galen video som handlar om ett dansband på folkparksturne, med twisten att dom har övernaturliga krafter. Min pappa spelade i ett dansband (Max Fenders) på 70-talet och det var därifrån jag först fick iden. Tänk Stranger Things, men 70-tal, ett frosseri i dåtidens dansbandskultur som utspelar sig på folkparksscener och vindlande landsvägar. Jag kan inte för mitt liv förstå att denna video inte redan fanns, så nu får ni det av mig; blixtar, lazers och Tove Styrkez.”

Tove Styrke

Nya låten osar nostalgi och går i ett sprudlande tempo. Något helt annat soundmässigt i jämförelse sommarens Mood Swings.Tar vi en titt på låtskrivarlistan är det en imponerande samling hitmakare som strå bakom. Vi finner bland annat Caroline Ailin som skrivit Dua Lipas monsterhits New Rules och Don’t Start Now. Därtill Sly som står bakom Shawn Mendes största låtar och även Pablo Bowman som arbetat med de främsta inom EDM. Ja men ni hör ju! Det andas succé. 

Jag är helt med på det nya soundet och den nya riktningen. Tove Styrke har alltid levererat fantastisk popmusik och Start Walking gör ingen besviken. Efter några år av sporadiska låtsläpp hoppas vi nu att Tove gör storstilad entré med sitt nya sound. Förra helgen stod hon återigen på scen och på Popaganda festivalen i Stockholm och jublande fans fick höra denna då ännu osläppta singel.

”Jag är besatt av den här låten. Den är upptempo med en sorglig text vilket är bland den bästa kombo jag vet. Den handlar om en person som vet att en relation är över och om hur mycket det suger att behöva vara den som faktiskt säger tack och hej.”

Tove Styrke
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.