Vår svenska superproducent-grupp är tillbaka med sin tredje singel från deras stora comeback. Moth To A Flame följer soundet som trion utforskat med senaste släpp, vi får radiovänliga vibbar, mjuk atmosfärisk sång och medryckande men samtidigt chill produktion. 

Svensk Pop

Även om det mesta av låten handlar om The Weeknds sång, briljerar Swedish House Mafias mot slutet och vi hör deras utpräglade signaturljud med side-chain och tydlig baskagge. Ackorden är rena och syntarna låter som plockade från Weeknds monumentala album After Hours.

Samtidigt som låten släpptes kom även en officiell musikvideo. Liksom den föregående regisseras den av Alexander Wessely. Han är också ansvarig för den kreativa riktningen för trions hela estetik sedan återkomsten. Du kan känna de mörka och mystiska vibbarna på allt arbete, inklusive omslaget till Moth To A Flame. The Weeknd, under ett blått/mörkgrönt ljus med de tre stjärnorna reflekterade på solglasögonen, representerar tydligt Swedish House Mafia.

Låten kom faktiskt inte som någon stor överraskning utan har cirkulerat i nästan en månad. Offentliggörandet kom dock först under påorna för MTV EMA med en mycket kort video. För några dagar sedan dök även ett längre tio sekunders klipp upp på nätet. Ni får vi den äntligen och jag är stormförtjust! Exakt så jag hade velat att ett The Weeknd x Swedish House Mafia skulle låta. Ska helt klart blasta den här låten i lurarna i helgen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.