Vår svenska superproducent-grupp är tillbaka med sin tredje singel från deras stora comeback. Moth To A Flame följer soundet som trion utforskat med senaste släpp, vi får radiovänliga vibbar, mjuk atmosfärisk sång och medryckande men samtidigt chill produktion. 

Även om det mesta av låten handlar om The Weeknds sång, briljerar Swedish House Mafias mot slutet och vi hör deras utpräglade signaturljud med side-chain och tydlig baskagge. Ackorden är rena och syntarna låter som plockade från Weeknds monumentala album After Hours.

Samtidigt som låten släpptes kom även en officiell musikvideo. Liksom den föregående regisseras den av Alexander Wessely. Han är också ansvarig för den kreativa riktningen för trions hela estetik sedan återkomsten. Du kan känna de mörka och mystiska vibbarna på allt arbete, inklusive omslaget till Moth To A Flame. The Weeknd, under ett blått/mörkgrönt ljus med de tre stjärnorna reflekterade på solglasögonen, representerar tydligt Swedish House Mafia.

Låten kom faktiskt inte som någon stor överraskning utan har cirkulerat i nästan en månad. Offentliggörandet kom dock först under påorna för MTV EMA med en mycket kort video. För några dagar sedan dök även ett längre tio sekunders klipp upp på nätet. Ni får vi den äntligen och jag är stormförtjust! Exakt så jag hade velat att ett The Weeknd x Swedish House Mafia skulle låta. Ska helt klart blasta den här låten i lurarna i helgen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.