Efter 1,5 miljarder streams (ja, ni hörde rätt!) är Irländska Gavin James tillbaka och förgyller tillvaron med sin karakteristiska och fullkomligt magiskas stämma. Den här gången har självaste Mark Ralph som bland annat arbetat med favoriterna Years & Years producerat. Något jag i alla fall tycker mig höra i den något mer synthiga produktionen och 80-talsinfluenserna. Att döma av art-work är det ganska tydligt att inspirationen just är 80-talets synthwave.

Popmuzik Podcast

Tillskillnad från tidigare låtar skiljer sig den här ganska rejält till sitt sound. Men jag kan tycka att det är skönt att bryta det akustiska soundet mot något mer elektroniskt. Med vibrerande basgång, galopperande trum-beats och melankolisk text lyckas artisten klistra mig fast vid den här låten. Extra känslomässig blir jag i refrängen när sångaren sjunger att det enda som finns kvar av en avslutad relation är deras största hits. Tragiskt men samtidigt lite vackert hyllande.

”’Greatest Hits handlar om de minnen du har kvar när du gör slut med någon. Den handlar om att komma ihåg de bra delarna och glömma de dåliga delarna. Det är väldigt synthigt och annorlunda än något som jag någonsin har släppt.

Gavin James

I tillhörande video får vi massiva retro-vibbar och även lite känslan av en ung Elton John vid pianot? Titta själva och se vad ni får för feeling.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011