Efter 1,5 miljarder streams (ja, ni hörde rätt!) är Irländska Gavin James tillbaka och förgyller tillvaron med sin karakteristiska och fullkomligt magiskas stämma. Den här gången har självaste Mark Ralph som bland annat arbetat med favoriterna Years & Years producerat. Något jag i alla fall tycker mig höra i den något mer synthiga produktionen och 80-talsinfluenserna. Att döma av art-work är det ganska tydligt att inspirationen just är 80-talets synthwave.

Tillskillnad från tidigare låtar skiljer sig den här ganska rejält till sitt sound. Men jag kan tycka att det är skönt att bryta det akustiska soundet mot något mer elektroniskt. Med vibrerande basgång, galopperande trum-beats och melankolisk text lyckas artisten klistra mig fast vid den här låten. Extra känslomässig blir jag i refrängen när sångaren sjunger att det enda som finns kvar av en avslutad relation är deras största hits. Tragiskt men samtidigt lite vackert hyllande.

”’Greatest Hits handlar om de minnen du har kvar när du gör slut med någon. Den handlar om att komma ihåg de bra delarna och glömma de dåliga delarna. Det är väldigt synthigt och annorlunda än något som jag någonsin har släppt.

Gavin James

I tillhörande video får vi massiva retro-vibbar och även lite känslan av en ung Elton John vid pianot? Titta själva och se vad ni får för feeling.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.