Till ljudet av drömska synthar och 80-tals inspiration ger San Fransisco baserade artisten Geographer ut sista låten innan kommande albumet Down and Out In The Garden Of Earthly Delights. En titel som får mig att höja på ögonbrynen för sin längd men samtidigt tänka; Wow vilken cool titel!

Nordiska Favoriter

I låten Peripheral Vision får vi en introspektiv singel om hur vi uppfattar oss själva och andra. Det kreativa tänkandet flyger fritt och allt är tillåtet.

”Den här låten är en av de mer abstrakta på skivan. Det är en uppfattning om hur vi föreställer oss andra och hur de föreställer oss. Är vi en del av deras film? Är de en del av våra? Hur som helst kan man känna att vi inte ses tydligt av någon. De vet att vi är där, men vi finns i periferin, lite suddiga, nästan obemärkta. Och det kan ibland kännas så även med människor som ska älska oss. Vi kan börja ta oss an den suddiga bilden och förkroppsliga den själva. Som om vi alla lever i den perifera visionen av någon sanning och syfte, strax utanför att veta, undrar vad vi ska tro, undrar varför vi inte är i centrum för något.”

Geographer

Riktigt förtjust i temat på Peripheral Vision blir det en härlig lyssning som virvlar förbi i ett jäkla tempo. Artistens atmosfäriska och smått frågande stämma gör därtill att låten når ytterligare en nivå upp.

Ni ser den svartvita videon med effektfulla skuggor här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011