Till ljudet av drömska synthar och 80-tals inspiration ger San Fransisco baserade artisten Geographer ut sista låten innan kommande albumet Down and Out In The Garden Of Earthly Delights. En titel som får mig att höja på ögonbrynen för sin längd men samtidigt tänka; Wow vilken cool titel!

Favoriter Apple Music

I låten Peripheral Vision får vi en introspektiv singel om hur vi uppfattar oss själva och andra. Det kreativa tänkandet flyger fritt och allt är tillåtet.

”Den här låten är en av de mer abstrakta på skivan. Det är en uppfattning om hur vi föreställer oss andra och hur de föreställer oss. Är vi en del av deras film? Är de en del av våra? Hur som helst kan man känna att vi inte ses tydligt av någon. De vet att vi är där, men vi finns i periferin, lite suddiga, nästan obemärkta. Och det kan ibland kännas så även med människor som ska älska oss. Vi kan börja ta oss an den suddiga bilden och förkroppsliga den själva. Som om vi alla lever i den perifera visionen av någon sanning och syfte, strax utanför att veta, undrar vad vi ska tro, undrar varför vi inte är i centrum för något.”

Geographer

Riktigt förtjust i temat på Peripheral Vision blir det en härlig lyssning som virvlar förbi i ett jäkla tempo. Artistens atmosfäriska och smått frågande stämma gör därtill att låten når ytterligare en nivå upp.

Ni ser den svartvita videon med effektfulla skuggor här i bloggen.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.