Ledmotivet till en riktigt rysare välkomnar mig in i låten No Such Thing as Normal, men till min förvåning övergår detta snabbt till en soul-inspirerad indie-pop låt. Som visserligen är fortsatt mystiskt men samtidigt experimentell och lekfull singel. Artisten The Landing väver in allt från rock, indie, pop till futuristiska solon från synth-slingor. Avvägningen mellan dynamik och texturer är perfekt för att hela tiden hålla oss intresserade oh frågande om vad nästa produktionsvändning blir. 

”Jag skrev den här låten förra Halloween, vid peaken av pandemin, med avsikt att förvandla rädsla till funkiga rytmer. Med hjälp av dolda ljud från några av mina favorit skräckfilmer försökte jag brygga popkänslor med oeniga framsteg och optimistiska texter med gotiska stämmor.” 

The Landing

Tittar vi närmare på artisten så är The Landing är en konstnär som försöker förvandla kampen för att hitta sin plats i universum till en hymn för de optimistiska. Han är en klassiskt utbildad musiker och amatörastronom som sammanflätar syntharrangemang med kosmiska perspektiv och meditation. Landings katalog har i skrivande stund streamats över 5 miljoner gånger och lyfts fram som one to watch. Lagom till Halloween får vi No Such Thing as Normal.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.