Till storartade pukor och 80-tals synthar får jag massiva Taylor Swift 1989-vibbar på singeln Roman Holiday. Det är den amerikanska sångerskan Skylar Lee som ger oss en berättelse om att hitta tillflykt i kärlek, även om livet ibland ger oss fel förutsättningar. Baserat på filmen Roman Holiday från 1953 med Audrey Hepburn och Gregory Peck är låtens text ibland direkt talande till dialogen i filmen. 

”Jag tror fullt ut på att falla för rätt person men vid fel tid. Även om det finns en oemotståndlig koppling kan det vara svårt när livet och omständigheter kommer i vägen. Men du vet, när du inser att ingenting i den här världen verkligen varar för evigt, lär du dig att vårda ögonblicksbilden då kärleken en gång var. När jag skrev Roman Holiday vill jag ge en berättelse som perfekt fångar spontaniteten, fjärilarna i magen och alla känslor som kommer med ett nyckfullt ögonblick av att bli kär. ”

Skylar Lee

Över synth-glimmer är denna pophymn smittsam med sina slående starka hooks, pulserande beats och öppenhjärtiga känslor. Ni hör Roman Holiday här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply