Med silverblått hår och ett öra för vintage musik ger Nina June oss Jeremiah Blue. Tagen från sångerskans nya album som släpps den 26:e november med titeln Meet Me on The Edge of Our Ruin är singeln ett praktexempel på soundet vi kan förvänta oss. 

Nordiska Favoriter

Artisten är känt för att bygger låtar från resterna av tidigare romanser, relationer, vänskap och oro för världen. Allt detta sys ihop av maffiga stråkar, listiga arrangemang, glittrande pianonslingor, luftiga gitarrer och organisk ljuddesign. Dessa ruiner förklarar sångerskan representerar saker vi har förlorat. 

”Det kan vara en vänskap jag har tappat eller människor som jag verkligen älskat i mitt liv och gått vidare från. Samtidigt lämnar vi efter oss så många ruiner som människor. Jag har varit vegetarian i sex år och vegan i tre år. Jag förstår inte varför vi som art förstör vår planet och lämnar efter oss så mycket. En ruin är allt jag ser tillbaka på och tänker att det en gång var oskadat, nu är det trasigt och övergivet. Någonstans där gömmer sig skönheten. Vilken riktning ska jag ta härifrån? ’”

På omslaget till singeln och även i tillhörande video kläddes Nina av Amsterdam-baserade House Of Usefulness, ett modemärke som är dedikerat till hållbart mode. Därför ett medvetet val som följer hennes artistprofil och person. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011