Med silverblått hår och ett öra för vintage musik ger Nina June oss Jeremiah Blue. Tagen från sångerskans nya album som släpps den 26:e november med titeln Meet Me on The Edge of Our Ruin är singeln ett praktexempel på soundet vi kan förvänta oss. 

Följ på Apple Music

Artisten är känt för att bygger låtar från resterna av tidigare romanser, relationer, vänskap och oro för världen. Allt detta sys ihop av maffiga stråkar, listiga arrangemang, glittrande pianonslingor, luftiga gitarrer och organisk ljuddesign. Dessa ruiner förklarar sångerskan representerar saker vi har förlorat. 

”Det kan vara en vänskap jag har tappat eller människor som jag verkligen älskat i mitt liv och gått vidare från. Samtidigt lämnar vi efter oss så många ruiner som människor. Jag har varit vegetarian i sex år och vegan i tre år. Jag förstår inte varför vi som art förstör vår planet och lämnar efter oss så mycket. En ruin är allt jag ser tillbaka på och tänker att det en gång var oskadat, nu är det trasigt och övergivet. Någonstans där gömmer sig skönheten. Vilken riktning ska jag ta härifrån? ’”

På omslaget till singeln och även i tillhörande video kläddes Nina av Amsterdam-baserade House Of Usefulness, ett modemärke som är dedikerat till hållbart mode. Därför ett medvetet val som följer hennes artistprofil och person. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011