Med silverblått hår och ett öra för vintage musik ger Nina June oss Jeremiah Blue. Tagen från sångerskans nya album som släpps den 26:e november med titeln Meet Me on The Edge of Our Ruin är singeln ett praktexempel på soundet vi kan förvänta oss. 

Artisten är känt för att bygger låtar från resterna av tidigare romanser, relationer, vänskap och oro för världen. Allt detta sys ihop av maffiga stråkar, listiga arrangemang, glittrande pianonslingor, luftiga gitarrer och organisk ljuddesign. Dessa ruiner förklarar sångerskan representerar saker vi har förlorat. 

”Det kan vara en vänskap jag har tappat eller människor som jag verkligen älskat i mitt liv och gått vidare från. Samtidigt lämnar vi efter oss så många ruiner som människor. Jag har varit vegetarian i sex år och vegan i tre år. Jag förstår inte varför vi som art förstör vår planet och lämnar efter oss så mycket. En ruin är allt jag ser tillbaka på och tänker att det en gång var oskadat, nu är det trasigt och övergivet. Någonstans där gömmer sig skönheten. Vilken riktning ska jag ta härifrån? ’”

På omslaget till singeln och även i tillhörande video kläddes Nina av Amsterdam-baserade House Of Usefulness, ett modemärke som är dedikerat till hållbart mode. Därför ett medvetet val som följer hennes artistprofil och person. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply