Det var tidigare i våras som Joselin Fogelberg från Göteborg släppte sin cover av Conan Grays lysande singel Maniac. En tolkning som sångerskan gjort tillsammans med hennes producent Didrik Carlsson. Låten spreds sedan snabbt världen över och i skivande stund har den över 30.000 streams på Spotify. Grattis Conan för den extra inkomsten.

Svensk Pop Apple Music

Nu är det dags för Joselin att debutera på riktigt med en egenskriven låt. Säg det först heter den och är en härligt medryckande poplåt med en skönt pulserande produktion som får beskriva den där bubblande känslan av att ha starka känslor för någon.
Joselin berättar för bloggen:

”Jag skrev sedan Säg det först på gitarr om en kille jag dejtade i Malaysia. Låten fångar känslan då man egentligen har starkare känslor än det som ges uttryck. Att inte våga uttrycka sina känslor helt, utan istället håller tillbaka och vill spela lite cool. Hoppet att den andra skall vara modig och vara den första som är sårbar och uttrycker sina känslor. Vid denna tidpunkt var jag också kär i en annan student men vågade inte riktigt säga det, jag hoppades att han skulle märka något och vara först med att säga det. Även denna relation arbetade sig in i texten till låten Säg det först.”

Säg det först är även den producerad av Didrik

”Fun fact: Jag har aldrig träffat Didrik på riktigt! Vi sattes ihop i en online session av våran mentor och det blev tydligt väldigt fort att han förstod mig och hur jag ville uttrycka mina idéer. Vi gjorde min cover av Maniac tillsammans som är nu uppe på alla plattformar, och några veckor senare skrev jag Säg det först på gitarr och skickade över en voice memo. Han tyckte om den och allt gjordes på distans!”

Du hör och upptäcker din nya pop-idol Joselin här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011