Idag släpper Elias Emanuel sin nya singel En skör dekor. En låt som bygger på artistens egna erfarenheter när kärleken inte gått som man vill och den där stora sorgen efter ett breakup.
Det är hans första släpp sedan Andas ut som kom för nästan exakt ett år sedan och även första under nya artistnamnet Elias Emanuel.
Jag kontaktade Elias över Zoom så han fick berätta lite mer om året som gått och arbetet med nya låten.

Popmuzik Podcast

Vad har du gjort under senaste året?

”Jag har pluggat en massa och jobbat på att utveckla min musik. Jag hade en drös låtar som jag planerade att släppa med de tre första låtarna. Men så kände jag att det nya jag gjorde var så mycket bättre. Så jag struntade i dem och började på nytt med musiken och skapade nya saker vilket jag fortfarande håller på med.”

Är det därför du även ändrat namnet?

”Ja lite. Jag heter Emanuell i mellannamn. Men kände att Emanuel lät lite bättre så jag valde det istället. Det flöt bättre än Elias Elffors Elfström, så mest därför.”

Berätta lite om En skör dekor.

”Det är faktiskt en av låtarna jag skrev tidigare.
Jag skrev den för två år sedan, när tonårskänslorna och kärlek var det absolut viktigaste i livet. Om känslorna jag hade då.
Jag tänkte väl aldrig att jag skulle släppa den utan hade den mest för mig själv. Sedan visade jag ganska nyligen upp den för några kompisar och en av dem tyckte verkligen att jag skulle släppa den och var väldigt bestämd över det, haha. Det fick mig att komma till den igen och då kände jag att den var fin.”

Är du mycket av en känslomänniska när det kommer till kärlek?

”Jag är nog mycket känslomänniska när det kommer till mycket, haha. Man skriver texter med det som pågår i huvudet just nu. Om det är efter ett heartbreak så är det inte så mycket mer än det som pågår i huvudet.”

Snygg video. Gillar att de är så skönt casual när de dansar i Gamla stand. Hur kom idén till?

”Min kompis Ada Hallgren har filmat den. Jag visade låten för henne för några månader sedan och vi pratade lite om att det skulle vara kul att göra en dansvideo. Vi kom på en story som man kunde bygga upp. Sedan fick vi möjlighet att filma på Berns, vilket gjorde att vi måste göra det.”

Hur fick ni tag i dansarna?

Emelie och Oliver är båda kompisar sedan långt tillbaka till mig och Ada som filmade. Så det blev ett väldigt gemensamt projekt.”

Var det även de som gjorde koreografin?

”Ja. Jag var med i danssalen och kollade på. Men det var de som gjorde den. Jag hade väl mer punkter att en dansscen ska vara på en bänk, en är i Gamla Stan. Sedan fick de göra resten.”

När kommer nya alster?

”Så snart som möjligt. Det kommer en video även till nästa låt och när den är klar är det dags att släppa. Men vi siktar på tidig November.”

Har du planerat in några spelningar?

”Jag har precis meddelat bandet att jag är väldigt, väldigt sugen. Jag har inte planerat något riktigt. Men jag ska absolut göra det.”

Singeln En skör dekor släpps idag och du hör låten, samt ser videon här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011