Spotifys Studio It’s Hits har levererat hit efter hit från några av Sveriges största artister. Den här gången är det inga mindre än Tjuvjakt och Erik Lundin som ger oss mid-tempo rap till sköna rytmer. Just beatet var något som Tjuvjakt fick tillskickat till sig och omedelbart kände att de ville göra något med. Strax därefter skrev de verserna och refrängen och hoppades att Erik skulle höra den, gilla den och vilja göra något tillsammans. 

Popmuzik Podcast

”Vi är stora fans av Erik, så vi tänkte vi gör klart låten med hoppet om att Erik skulle höra den. Några dagar senare hörde Erik av sig och var taggad”

Tjuvjakt.  

Jag har också velat jobba med Tjuvjakt under en länge tid, men våra vägar har inte korsats av någon anledning. När jag hörde låten tänkte jag, finns det plats på den här eller?

Erik Lundin

Med tanke på hur bra resultatet blev så förstår jag att Spotify inte kunde tacka nej till att färdigställa låten i deras studio på huvudkontoret i Stockholm. Under två dagar spelades En sekund in och vi får nu ta del av ett samarbete som det slå gnistor om. Tjuvjakts talang för att skriva melodiska refränger matchas perfekt med Lundins snabba vers. Som alltid är produktionen organiskt inspirerad likt traditionell hip-hop. Vad handlar låten om då? Ja det säger bandet bäst själva.

”Låter kanske klyschigt, men låten handlar om att rycka tag i sitt liv, eller rycka tag i någonting, vare sig det är ens liv eller ens förhållande eller what ever.”

Tjuvjakt
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.