Spotifys Studio It’s Hits har levererat hit efter hit från några av Sveriges största artister. Den här gången är det inga mindre än Tjuvjakt och Erik Lundin som ger oss mid-tempo rap till sköna rytmer. Just beatet var något som Tjuvjakt fick tillskickat till sig och omedelbart kände att de ville göra något med. Strax därefter skrev de verserna och refrängen och hoppades att Erik skulle höra den, gilla den och vilja göra något tillsammans. 

Favoriter Apple Music

”Vi är stora fans av Erik, så vi tänkte vi gör klart låten med hoppet om att Erik skulle höra den. Några dagar senare hörde Erik av sig och var taggad”

Tjuvjakt.  

Jag har också velat jobba med Tjuvjakt under en länge tid, men våra vägar har inte korsats av någon anledning. När jag hörde låten tänkte jag, finns det plats på den här eller?

Erik Lundin

Med tanke på hur bra resultatet blev så förstår jag att Spotify inte kunde tacka nej till att färdigställa låten i deras studio på huvudkontoret i Stockholm. Under två dagar spelades En sekund in och vi får nu ta del av ett samarbete som det slå gnistor om. Tjuvjakts talang för att skriva melodiska refränger matchas perfekt med Lundins snabba vers. Som alltid är produktionen organiskt inspirerad likt traditionell hip-hop. Vad handlar låten om då? Ja det säger bandet bäst själva.

”Låter kanske klyschigt, men låten handlar om att rycka tag i sitt liv, eller rycka tag i någonting, vare sig det är ens liv eller ens förhållande eller what ever.”

Tjuvjakt
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011