Vännerna Zoe och Sarah utgör tillsammans duon CATBEAR och skapar nostalgisk elektronisk pop. Önskan är att transportera oss till en framtid där allt är neon-dränkt och folk åker runt på hoverboards. I en bransch där endast 2% utgörs av kvinnliga producenter blir deras musikskapande otroligt viktigt.

Svensk Pop

”Efter att ha upplevt utmanande inspelningar i studios sedan tidigare är det viktigt för oss att visa våra förmågor som oberoende musikskapare. Vi gör och släpper vår musik på våra villkor, och vi ser till att vi njuter av den och skapar ett tryggt och roligt utrymme för dem som följer med på resan”

CATBEAR

Nya singeln In The Night är en indie -synthdröm med varma analoga synthar och atmosfäriska gitarrer som kompletteras av en pulserande basgång.

”Den här låten handlar om de gånger jag ligger i sängen och inte kan sova. Allt jag tänker på är de minnen, besatt av vad som kan hända, ångestfullt visualisera jag hur saker kan se ut när de sena natt-timmarna seglar förbi. Sömnlöshet suger! ”

Zoe 

Efter en lång musikalisk resa består nu bandet av endast två medlemmar. I år har de hitintills gett ut singeln Only Desire, men dessförinnan finns en diskografi som sträcker sig till 2018. Med sitt inkluderande budskap och kärlek till HBTQ-communityt bryter de ny mark med varje release och har levererat tydliga ställningstaganden i bland annat Girl Crush och Love and War

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.