Vännerna Zoe och Sarah utgör tillsammans duon CATBEAR och skapar nostalgisk elektronisk pop. Önskan är att transportera oss till en framtid där allt är neon-dränkt och folk åker runt på hoverboards. I en bransch där endast 2% utgörs av kvinnliga producenter blir deras musikskapande otroligt viktigt.

Apple Music

”Efter att ha upplevt utmanande inspelningar i studios sedan tidigare är det viktigt för oss att visa våra förmågor som oberoende musikskapare. Vi gör och släpper vår musik på våra villkor, och vi ser till att vi njuter av den och skapar ett tryggt och roligt utrymme för dem som följer med på resan”

CATBEAR

Nya singeln In The Night är en indie -synthdröm med varma analoga synthar och atmosfäriska gitarrer som kompletteras av en pulserande basgång.

”Den här låten handlar om de gånger jag ligger i sängen och inte kan sova. Allt jag tänker på är de minnen, besatt av vad som kan hända, ångestfullt visualisera jag hur saker kan se ut när de sena natt-timmarna seglar förbi. Sömnlöshet suger! ”

Zoe 

Efter en lång musikalisk resa består nu bandet av endast två medlemmar. I år har de hitintills gett ut singeln Only Desire, men dessförinnan finns en diskografi som sträcker sig till 2018. Med sitt inkluderande budskap och kärlek till HBTQ-communityt bryter de ny mark med varje release och har levererat tydliga ställningstaganden i bland annat Girl Crush och Love and War

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.