Vännerna Zoe och Sarah utgör tillsammans duon CATBEAR och skapar nostalgisk elektronisk pop. Önskan är att transportera oss till en framtid där allt är neon-dränkt och folk åker runt på hoverboards. I en bransch där endast 2% utgörs av kvinnliga producenter blir deras musikskapande otroligt viktigt.

”Efter att ha upplevt utmanande inspelningar i studios sedan tidigare är det viktigt för oss att visa våra förmågor som oberoende musikskapare. Vi gör och släpper vår musik på våra villkor, och vi ser till att vi njuter av den och skapar ett tryggt och roligt utrymme för dem som följer med på resan”

CATBEAR

Nya singeln In The Night är en indie -synthdröm med varma analoga synthar och atmosfäriska gitarrer som kompletteras av en pulserande basgång.

”Den här låten handlar om de gånger jag ligger i sängen och inte kan sova. Allt jag tänker på är de minnen, besatt av vad som kan hända, ångestfullt visualisera jag hur saker kan se ut när de sena natt-timmarna seglar förbi. Sömnlöshet suger! ”

Zoe 

Efter en lång musikalisk resa består nu bandet av endast två medlemmar. I år har de hitintills gett ut singeln Only Desire, men dessförinnan finns en diskografi som sträcker sig till 2018. Med sitt inkluderande budskap och kärlek till HBTQ-communityt bryter de ny mark med varje release och har levererat tydliga ställningstaganden i bland annat Girl Crush och Love and War

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.