Vännerna Zoe och Sarah utgör tillsammans duon CATBEAR och skapar nostalgisk elektronisk pop. Önskan är att transportera oss till en framtid där allt är neon-dränkt och folk åker runt på hoverboards. I en bransch där endast 2% utgörs av kvinnliga producenter blir deras musikskapande otroligt viktigt.

Popmuzik Podcast

”Efter att ha upplevt utmanande inspelningar i studios sedan tidigare är det viktigt för oss att visa våra förmågor som oberoende musikskapare. Vi gör och släpper vår musik på våra villkor, och vi ser till att vi njuter av den och skapar ett tryggt och roligt utrymme för dem som följer med på resan”

CATBEAR

Nya singeln In The Night är en indie -synthdröm med varma analoga synthar och atmosfäriska gitarrer som kompletteras av en pulserande basgång.

”Den här låten handlar om de gånger jag ligger i sängen och inte kan sova. Allt jag tänker på är de minnen, besatt av vad som kan hända, ångestfullt visualisera jag hur saker kan se ut när de sena natt-timmarna seglar förbi. Sömnlöshet suger! ”

Zoe 

Efter en lång musikalisk resa består nu bandet av endast två medlemmar. I år har de hitintills gett ut singeln Only Desire, men dessförinnan finns en diskografi som sträcker sig till 2018. Med sitt inkluderande budskap och kärlek till HBTQ-communityt bryter de ny mark med varje release och har levererat tydliga ställningstaganden i bland annat Girl Crush och Love and War

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011