Återigen är Jess Chalker tillbaka i bloggen precis innan nya albumet släpps. Den femte november kan vi förvänta oss fullängdaren från den här begåvade singer-songwritern. Men för tillfället får vi Stupid Trick med tillhörande charmiga video. Spåret är 80-talsinspirerat och bär på lättsamma, upplyftande vibbar. Texter talar om ung kärlek och den oskuldsfulla känslan man hade när man var tonåring. Precis innan man lärde sig vad kärlek verkligen betyder.

”Jag hade läst Gael Garcia Marquez romaner och sett många John Hughes filmer när jag skrev den här låten, vilket jag tror definitivt hjälpte till att forma konceptet”

Jess Chalker

 Låten följer Don’t Fight It albumets första singel, som hamnade på nummer 1 på Hype Machine och nämndes i The Guardians lista över Bästa nya australiensiska musiken. 

Musikvideon är artistens första gång som hon skapar ett kortare filmmanus och är regisserat av Marcelo de la Vega. Videon spelades in i London efter lockdown och inspirerades av en Jess favoritplatser i staden, Postman’s Park. Den refererar också till filmklassiker som 1956 The Red Balloon, Charlie Chaplin och Before Sunrise

Nu ser vi bara fram emot själva albumet Hemispheres som kommer bära på samma varma gitarr-drivna hookar och synthar. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.