Det häftiga med musik är att även om man inte förstår språket så är melodi, uttryck och produktion minst lika starkt. Den här gången är det italiensk musik som får mig att gå igång lite extra. Artisterna Alessia Labate och Beatrice Quinta samarbetar på den enrgifyllda elektroniska pop-dängan Fvck Nostalgia. 

Popmuzik Podcast

”Fvck Nostalgia är en påminnelse om att du är en bad bitch. Det är en inbjudan att se framåt och inte fastna i nostalgin … genom att reparera trasiga hjärtan med gin och stärka vänskap med djupa samtal. Det är precis vad vi gjorde med Fvck Nostalgia, den sammanflätade vår vänskap och vårt italienska/engelska låtskrivande tillsammans”

Alessia Labate

Låten skrevs redan för två år sedan med titeln Kiss It Goodbye och skulle vara med på Alessias EP. Men efter lockdown bad hon sin vän och andra italienska singer-songwriter Beatrice Quinta att skriva om och spela in låten. De träffades i Alessias studio, blandade italienska och engelska, och efter bara 40 minuter föddes Fvck Nostalgia, en hymn till 20-talet.

”Jag visste att Beatrice skulle göra det här så bra och hjälpa mig att få det så jag tänkt mig. Hon är en begåvad låtskrivare med en vild attityd som jag beundrar. Vi båda älskar popmusik i alla former och vårt samarbete flödade super-organiskt. Att göra outro och låtens engelska inslag, är definitivt en av mina favoritdelar. ”

Basen är djup och lekfullheten hög när en av italiens största artister ger oss sin nya singel. Lägg även datumet 30/9 på minnet för då släpps tillhörande video och med tanke på det färgsprakande omslaget lär den vara minst lika cool. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011