Till distade synthar gör Göteborgsgruppen Alphabats entré i den emotionella berg- och dalbanan till singel som Cassius är. Organisk instrumentering varvas med drömska syntar och en indie-esk finsmakare vibb. Den här låten kan man både gråta och dansa till, men framförallt menar gruppen att balladen tillägnas alla socialt klumpiga alternativa-rockfans.


”Det handlar om att man borde leva mer som en hund och därmed försöka att inte överdriva livet, men också vårt känslomässiga tillstånd under pandemins år.”

Alphabats

Om något så älskar musikvärlden en story, och det här bandet har verkligen en anekdot som följer med släppet av ny musik. Efter att ha upptäckt att dörren till Welfare Sounds studion hade lämnats öppen en kväll, smög bandet in och spelade in några låtar. Spåren lämnades där tills att en av studions mixare slumpmässigt upptäckte den oslipade diamanten till låtsamling.

Jag diggar detta starkt och det känns som musiken passar in perfekt i den göteborgska indie-världen. Därtill är bandet ursprungligen från Mölnlycke vilket är mina egna hoods, så extra plus till musik som för mig är extremt lokal.

Förförs av Alphabats 2000-tals post-punk och den elektroniska ljuden med modern touch av organisk instrumentering.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.