När solen skiner är en låt för alla som förlorat någon. I Charlie Hays fall var det hennes kusin som gick bort alldeles för tidigt. Låten växte upp från sorgen och blev som en påminnelse om att livet är så otroligt bräckligt.

Med ett nära och vackert uttryck i sång till ett pianoarrangemang sätter Charlie ord på den sorg och alla frågor man har inom sig när det värsta händer. Samtidigt känns låten hoppfull och tröstande, att personen i fråga finns här runt om oss, och i oss, för alltid.

Från början hade Charlie skrivit låten på engelska, men efter att ha drömt om sin kusin en natt så insåg hon att låten behövde framföras på svenska. Något som verkligen satte tyngd och känsla i orden, för det är något speciellt med att öppna sitt hjärta och sina tankar på just svenska.

Du kan lyssna på När solen skiner här nedan. Den träffar förhoppningsvis rakt in i hjärtat även på dig och kan skapa en vacker tanke eller avsked till någon som stått dig nära. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply