När jag jobbade i skivbutik var en av mina stora nöjen remixar. Jag köpte mer eller mindre alltid maxi-singeln för då fick man med roliga remixar på låtarna.
Idag hinner man oftast inte få till remixar på låtar när de släpps första gången, utan de kommer nästan alltid lite senare. Inget dumt i sig, för då kanske man får både fler och bättre remixar. Men de är lätta att missa då just remixar inte är det stora fokuset för bolag och många artister.

Popmuzik Popcast

Då blev jag extra glad när remixsamlingen av I’m at home med isländske Ragnar Ægir damp ner i mitt knä. Tre helt olika remixar signade Azure Blue, Harald Björk och Philipp Krätzer som alla gör det en bra remix av en låt ska göra – de skapar en helt ny känsla och låt.

Då jag personligen är lagd åt det mer popiga hållet så var det Azure Blues remix som jag föll hårdast för. Härligt pulserande elektropop där syntharna får oss att dansa medan herr Isaksson skapat en remix jag skulle kunna tänka mig Pet Shop Boys hade varit stolta om de fick ha i sin katalog.

Björk skapar en mer moody-känlsa och Ragnar låter mer som 90-tals New Order, vilket jag även uppskattade. Philipps version drar ner på tempot och lägger på både stråkar och ett beat som skulle få låten att passa ett avsnitt Twin Peaks.
Som sagt, en remixsamling som har något för alla. Själv kommer jag köra Azure Blues popremix helgen igenom.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.