När jag jobbade i skivbutik var en av mina stora nöjen remixar. Jag köpte mer eller mindre alltid maxi-singeln för då fick man med roliga remixar på låtarna.
Idag hinner man oftast inte få till remixar på låtar när de släpps första gången, utan de kommer nästan alltid lite senare. Inget dumt i sig, för då kanske man får både fler och bättre remixar. Men de är lätta att missa då just remixar inte är det stora fokuset för bolag och många artister.

Då blev jag extra glad när remixsamlingen av I’m at home med isländske Ragnar Ægir damp ner i mitt knä. Tre helt olika remixar signade Azure Blue, Harald Björk och Philipp Krätzer som alla gör det en bra remix av en låt ska göra – de skapar en helt ny känsla och låt.

Då jag personligen är lagd åt det mer popiga hållet så var det Azure Blues remix som jag föll hårdast för. Härligt pulserande elektropop där syntharna får oss att dansa medan herr Isaksson skapat en remix jag skulle kunna tänka mig Pet Shop Boys hade varit stolta om de fick ha i sin katalog.

Björk skapar en mer moody-känlsa och Ragnar låter mer som 90-tals New Order, vilket jag även uppskattade. Philipps version drar ner på tempot och lägger på både stråkar och ett beat som skulle få låten att passa ett avsnitt Twin Peaks.
Som sagt, en remixsamling som har något för alla. Själv kommer jag köra Azure Blues popremix helgen igenom.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.