Peter Johansson och hans Scala är just nu aktuell med albumet Chapter/01. Här bjuds vi på åtta låtar varav just Destiny är helt ny. Till dessa hittar vi även lika många remixar som producenten gjort för andra artister. Även här får vi en tidigare outgiven remix i form av Exposed thoughts med Vogon Poetry. Så det blir många spår för pengarna skulle jag säga.

Just låten Destiny ger oss stompig synthpop med stor dramatik i sång och produktion medan sångerskan sjunger om att livet inte alltid blir så fantastiskt man hoppats på. Ibland jävlas det och även om man försöker så gott det går, så går inte allt alltid ens väg. Konstigt vore det väl annars i och för sig.

”Texten är väl en reflektion:  även om livet styrs av tillfälligheter, kan man ändå till viss del styra ödet i rätt riktning. Men också tvärt om, att hur man än försöker vill det sig inte riktigt alltid.”

Om arbetet med Destiny berättar Peter för bloggen:

”I princip gör jag alltid  musik och produktion först. I allfall en rudimentär grund. Sedan jobbar jag med text och melodi utifrån det.
Destiny är dock ett undantag där jag skrev låten med akustisk gitarr. När den sedan skulle produceras tog det stopp och jag fick inte till det. Jag har åtminstone tre versioner som åkt i papperskorgen. Fick god hjälp av mina “bollplank” som till sist lät mig veta att just denna version som nu är släppt var den rätta.
Aldrig mer akustisk gitarr!”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply