Peter Johansson och hans Scala är just nu aktuell med albumet Chapter/01. Här bjuds vi på åtta låtar varav just Destiny är helt ny. Till dessa hittar vi även lika många remixar som producenten gjort för andra artister. Även här får vi en tidigare outgiven remix i form av Exposed thoughts med Vogon Poetry. Så det blir många spår för pengarna skulle jag säga.

Svensk Pop Apple Music

Just låten Destiny ger oss stompig synthpop med stor dramatik i sång och produktion medan sångerskan sjunger om att livet inte alltid blir så fantastiskt man hoppats på. Ibland jävlas det och även om man försöker så gott det går, så går inte allt alltid ens väg. Konstigt vore det väl annars i och för sig.

”Texten är väl en reflektion:  även om livet styrs av tillfälligheter, kan man ändå till viss del styra ödet i rätt riktning. Men också tvärt om, att hur man än försöker vill det sig inte riktigt alltid.”

Om arbetet med Destiny berättar Peter för bloggen:

”I princip gör jag alltid  musik och produktion först. I allfall en rudimentär grund. Sedan jobbar jag med text och melodi utifrån det.
Destiny är dock ett undantag där jag skrev låten med akustisk gitarr. När den sedan skulle produceras tog det stopp och jag fick inte till det. Jag har åtminstone tre versioner som åkt i papperskorgen. Fick god hjälp av mina “bollplank” som till sist lät mig veta att just denna version som nu är släppt var den rätta.
Aldrig mer akustisk gitarr!”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011