Filmiskt, med charmig produktion och med en hel del indie-influenser debuterar brittiska Teddy Clarke med The World in Which They Play. Låtens innebörd är dock inte lika charmig som dess produktion då den kommenterar de pågående klimatförändringarnas oåterkallerliga skada och vikten att vidta åtgärder innan det är för sent. 

Följ på Apple Music

”Jag har läst och tittat en hel del på dokumentärer om klimatförändringar i lockdown. Skadan vi gjort är oåterkallelig och om vi inte börjar göra några större förändringar nu ser framtiden ganska dyster ut. Framtida generationer kommer aldrig få se världen som vi har känt den” 

Teddy Clarke

I tillhörande musikvideo ser vi en delad skärm av händelser som sker simultant för att förmedla låtens moral. Med sin musik vill artisten ge en perfekt hybrid mellan indie och alternativ pop med underliggande budskap. I första singeln får vi akustiskt piano, stråkar, gitarrer och lyxiga stämmor. En hel del organiska inslag med andra ord. 

”Filmisk musik är en stor inspiration för mina låtar. Jag ville att låten skulle ta lyssnaren på en resa. Verserna har en barnslig oskyldig känsla, men när låten fortskridet finns det en enorm uppbyggnad. Gitarrerna blir tyngre och det här är viktigt eftersom jag ville att texten skulle gå parallellt med musiken.” 

Teddy Clarke

Skriven och inspelad över Zoom skapar Teddy Clarke en nyckfull berättelse om den värld vi håller på att skapa oss. Viktigt och starkt kan ni lyssna och se debuten här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011