Vem har inte drömt om att flytta från sin gamla hemstad? Det samhället någonstans i Sverige som känns så litet och inskränkt när man växer upp, att det inte var stort nog åt en själv. Där ens plan var att flytta till en storstad så snart möjligheten gavs.
Det är just det som singer-songwritern Andrea Lundquist sjunger om på hennes singel Gula fasaden. Fast istället för att vara den som flyttar är det Andrea som stannade kvar. När den där lilla staden växte på en och man blev tillfreds med att bo i staden som alltid varit ens hem.

Om singeln berättar Andra för bloggen:

”Detta är en tillbakablick till min barndom. Jag kommer från en liten stad och hade inga planer på att stanna. Planen var att flytta någon annanstans. Jag och mina vänner drömde om att åka till större städer. Men någonstans på vägen blev jag kär i min egen hemstad och att flytta härifrån var plötsligt inte aktuellt och med resultatet i handen blev allt väldigt bra, och jag skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply