I sin debutsingel Quiet Spaces visar Australiensiska Em LY på otroligt mod och berättar historien om det våld och den kontroll hon fått utstå i tidigare relationer. Genom låten ger hon en röst till de som tagit sig igenom den här situationen och sprider även ljus över varför det är så svårt att lämna. 

”Med tiden isolerar människor som använder tvångskontroll dig och övertygar dig om att du är värdelös. Jag ville fånga hur dessa typer av infekterade relationer driver dig förbi din brytpunkt och får dig att tvivla på din verklighet och känsla av identitet.”

Em LY

Rörande och vackert får vi här något mer än en låt, det är ett statement och yttersta bevis på styrka. Över ett akustiskt piano växer sig Quiet Spaces allt större under sina fyra minuter och den emotionella sången och texten gör att det går rysningar genom kroppen. 

Under sin tid som låtskrivare och artist har Em Ly genomgått många svåra stunder men tack vare musiken har hon funnit ett terapeutiskt sätt att få utlopp för sina känslor och tankar. Ni hör nya Quiet Spaces här.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.