Första låten från Queens elfte studioalbum The Works blev Radio Ga Ga. Låten skrevs av bandets trummis Roger Taylor och var lite av Queens version av Video killed the radio star, där Queen hyllar radion som sakta men säkert konkurrerades ut av TV-formatet. Att de rörliga bilderna (musikvideorna) blev viktigare än själva musiken.

POPMUZIK LOVER 2

Förr var ju radion plattformen för nyheter, musik och underhållning. Det var där vi kunde lyssna på berättelser så som Queen beskriver i låten när de refererar till radioteatern Världarnas Krig av Orson Welles. Men också formatet som gjorde att artisten slog igenom.
Något som jag personligen älskar med låten är trots allt musikvideon. Vilket kanske går emot lite av bandets nostalgiska inställning till just radion och att bara lyssna. I videon har de här lånat scener från Fritz Langs mästerliga stumfilm Metropolis från 1927, som de även klippt in sig själva i när de flyger igenom staden. Väldigt underhållande och effektfullt. Scener blandas även in med bandet som sjunger låten framför en publik och gör den numera klassiska handgesten med knutna nävar ut från kroppen och sedan hur de klappar händerna vid varje ”Radio Ga Ga”. Lysande!

Radio Ga Ga blev en stor hit för bandet och tog bland annat in förstaplatsen på singellistan i Belgien, Irland, Danmark och Sverige. I hemlandet kom låten upp till andraplatsen på singellistan. Samma placering som albumet The Works hamnade på.
Albumet innehåller även den John Deacon-skrivna hiten I want to break free där vi får ännu en lysande musikvideo från bandet när de klär upp sig till kvinnor.
Men här nedan kan du i alla fall se och lyssna på Radio Ga Ga.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011