Med en stämma som omedelbart står ut kommer Essie Riddle in och ger oss en insiktsfull låt i Reflection of You. Lika delar soul och retro med en touch av musikal får vi en genuin singel som handlar om att erkänna att vi alla är mer lika än olika. Produktionen andas till viss del Motown och Essie har definitivt pipan för att representera denna era av musikhistorien. 

Jag skrev den här låten efter att ha förlorat någon och sörjt de goda och de dåliga delarna av vårt förhållande. Även på de sätt vi tror att vi inte är likadana formar vi varandra. Denna glada och själfulla sång var ett kärleksarbete som var mitt största projekt hittills, med blåssektioner och full kör. Videon är avsiktligt mycket DIY och speglar charmen och positiviteten i låten. 

Essie Riddle

Här bevisar sångerskan att komma över någon inte alltid behöver vara likställt med sorg, utan kan även vändas till något positivt. Även om en relationen tar slut kommer den andra parten alltid vara en del av en och hur mycket man än försöker fly tanken så formas man väldigt mycket av varandra. 

Med en klassiskt tränad röst spänner Essies klang över många oktav, hon har sjungit på några av de största scenerna kopplade till både klassisk musik och pop. Något hon helt klart har till stor fördel i Reflection of You där många genrer vävs ihop till en glädjefylld och soulig låt. Ni ser den charmiga videon här.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply