Med en stämma som omedelbart står ut kommer Essie Riddle in och ger oss en insiktsfull låt i Reflection of You. Lika delar soul och retro med en touch av musikal får vi en genuin singel som handlar om att erkänna att vi alla är mer lika än olika. Produktionen andas till viss del Motown och Essie har definitivt pipan för att representera denna era av musikhistorien. 

DOLBY ATMOS

Jag skrev den här låten efter att ha förlorat någon och sörjt de goda och de dåliga delarna av vårt förhållande. Även på de sätt vi tror att vi inte är likadana formar vi varandra. Denna glada och själfulla sång var ett kärleksarbete som var mitt största projekt hittills, med blåssektioner och full kör. Videon är avsiktligt mycket DIY och speglar charmen och positiviteten i låten. 

Essie Riddle

Här bevisar sångerskan att komma över någon inte alltid behöver vara likställt med sorg, utan kan även vändas till något positivt. Även om en relationen tar slut kommer den andra parten alltid vara en del av en och hur mycket man än försöker fly tanken så formas man väldigt mycket av varandra. 

Med en klassiskt tränad röst spänner Essies klang över många oktav, hon har sjungit på några av de största scenerna kopplade till både klassisk musik och pop. Något hon helt klart har till stor fördel i Reflection of You där många genrer vävs ihop till en glädjefylld och soulig låt. Ni ser den charmiga videon här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011