Alex Eklund släppte i våras singeln Olyckan, som då var första smakprovet från artistens EP Ge Mig Nån Att Älska. Nu är hela EP:n släppt och vi har med det fått fem låtar allt som allt med artisten.

Först ut på EP:n är låten Vi lever för att dö nu. En upplyftande breakup-låt med pampiga synthar och pulserande energi. Det är verkligen en showstarter till låt med extra allt i produktionen och jag skulle kunna tänka mig att Robbie Williams hade varit lite avundsjuk över att han inte släppt denna låt (om han bara hade kunnat sjunga på svenska). Så för mig var det kärlek vid första lyssningen. Verkligen lysande svensk pop. Att Alex själv tycker att låten hamnat i ett Orup-land är ju en bra måttstock för vad du kan förvänta dig av detta.

Alex berättar för bloggen:

Vi lever för att dö nu var ifrån början en ballad som handlade om ett breakup, där man både vet att det är påväg att ta slut men ”njuter” av den sista stunden tillsammans. Man älskar varandra men att det helt enkelt bara inte funkar. Då hitta jag inspiration ifrån en bekants skilsmässa. Men någonstans fick jag för mig att jag ville göra någon låt i Blinding Lights-stuk och valde att skriva om Vi lever för att dö nu. Låten fick ny vers och en annan attityd och innebörd. (Samtidigt som jag själv gick igenom ett breakup) Det blev mer ett breakup-anthem än en snyftar anthem. Men någon Blinding Lights blev det inte direkt utan vi hamna någonstans det jag kallar i ”Orup-land”, haha. Vilket jag blev väldigt nöjd med. Så det som från början var en låt som kanske mer inspirerades av Lars Winnerbäck, blev en Orup låt. Jag är väldigt nöjd med den och tycker det är en stark första låt på EPn och var länge tänkt som titelspår också!”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply