Gör er redo för ett femte album från indiepop-bandet The Vaccines när de släpper Alone Star från kommande fullängdaren Back In Love City. Här får vi ett smått galet lyckopiller till låt som faktiskt bär på nästan allt man kan önska sig. Dessutom är det både catchy och passar finsmakaren samt den mer generiska popkonsumenten. I tillhörande video tas vi med på ett äventyr ute i öknen, och på ett förfallet motell förvandlas den smutsiga tillvaron till glammigt Vegas. 

”Vi ville att Alone Star-videon skulle vara hoppfull och fånga ögonblicket när man inser att allt inte är förlorat. Alla som har kört genom öknen till Las Vegas känner till kasinona vid vägkanten som börjar dyka upp och lysa upp motorvägarna när man kommer in i Nevada. Det här motellet är exakt samma sorts institution, som existerar i skuggan av Love City där känslor av alla slag kan hittas om man bara tittar tillräckligt länge. Mexiko är en av våra favoritplatser i världen och en intensivt karaktärsfull plats, bokstavligen några meter från den plats där vi spelade in den här låten, så det kändes som den perfekta platsen för våra protagonister att hitta det de letade efter…”.

The Vaccines

Med hjälp från svenska producenten Daniel Ledinsky är kommande albumet The Vaccines mest euforiska, viscerala och visionära verk hittills. Om nya singeln är direkt talande för albumet så lovar det definitivt stora saker! Inspirationen har kommit från fiktiva städer i Ridley Scotts version av LA i Blade Runner. Och på platser som Las Vegas, Tijuana och Tokyo, tog idén om Love City form när bandets frontman Justin Young gjorde ett tillfälligt husbyte i Los Angeles, vilket gav bränsle åt hans fascination för avstängdhet: ”Jag bytte bokstavligen liv med en främling. Jag bodde i hans hus och körde hans bil medan han bodde i mitt, men vi hade aldrig träffats och hade inga tidigare kontakter”.

Love City är en modern nöjesö, lika delar utopi och dystopi och föddes ur bandets fascination för känslor som varor och desperationen för mänsklig kontakt. Tillsammans med branchens bästa har albumet färdigställts under pandemin och nu är bandet äntligen redo att visa världen hela sitt verk. Ni hör och ser den geniala singeln Alone Star här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply