Duran Duran fortsätter arbeta mot sitt kommande album Future Past, som blir det brittiska bandets femtonde i ordningen! Efter singeln Invisible är det nu dags för More Joy! Här bjuder herrarna oss på en discopunk-doftande produktion och ett riktigt skönt driv samtidigt som de också färgar det hela med en dos j-pop mär de bjudit in punkbandet CHAI från Nagoya i Japan.

POPMUZIK LOVER 2

Här injicerar bandet en stor dos energi och puls till produktionen och jag kan verkligen se hur publiken kommer dansa loss till detta när de väl spelar live igen. (Och visst borde de vara ett inslag i Way Out West lineup nästa år? Kan inte tänka mig en mer efterlängtad akt för att ge nostalgiker en riktig upplevelse i Slottskogen.)

Nick Rhodes berättar för bloggen:

”Låten More Joy! föddes ur en galen jam med Duran Duran, Graham Coxon och Erol Alkan. Det var en så ovanlig låt att vi var inte helt säkra på om den skulle funka till en början. Det påminde mig om ett av de japanska retro tv -spelen, som jag alltid tyckte var ganska upplyftande. Vi kom tidigt med frasen ”more joy”, och det blev nyckeln till resten av låten. Vi var alla överens om att det skulle låta riktigt bra med japanska kvinnliga röster på den, och det var då Simon fick den inspirerade idén att fråga CHAI om de eventuellt skulle samarbeta med oss. Till vår glädje gick de med på det, och resultatet skapade verkligen en helt ny energi till låten. De är så speciella!”

More Joy! är producerad av bandet tillsammans med Erol Alkan och albumet Future Past släpps den 22:a Oktober.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011